Saša Praprotnik po zmagi: “Obramba je delovala odlično”

Včeraj so slovenski reprezentanti prišli do prve zmage na uvodni tekmi mladinskega evropskega prvenstva, ki ga gosti Celje. Norvežane so premagali z rezultatom 27:19.


Selektor slovenske mladinske reprezentance Saša Praprotnik je po tekmi poudaril, da je treba iti korak za korakom: “Obramba je delovala odlično. Vsem devetnajstim igralcem popolnoma zaupam in upam, da bomo lahko vsem ponudili minutažo, da bomo tako lahko ostali čimbolj sveži za drugi del tekmovanja. Zdaj moramo paziti, da fantje ne padejo v evforijo, saj gremo tekmo za tekmo. Izraela ne smemo podcenjevati, morali bomo igrati tako kot znamo. Zdaj se moramo dobro naspati in jutri zopet z vsemi močmi na tekmo.”

Za igralca tekme je bil izbran Grega Ocvirk, ki je pokomentiral začetno nervozo Slovencev“Začeli smo precej v krču, saj so nekateri fantje prvič zaigrali pred domačo publiko. Ko smo se sprostili, smo zaigrali dobro in tekmo mirno pripeljali do konca,” in tudi on dodal, da ne smejo nič prehitevati: Gremo tekmo za tekmo. Zdaj se moramo dobro spočiti, jutri bomo pa naredili video analizo in šli po novo zmago. Če zaigramo tako, kot znamo, se ne smemo bati nikogar.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RZS

Komentarji