Mladinska reprezentanca z drugo zaporedno zmago že v četrtfinalu

Danes je mladinska reprezentanca na domačem evropskem prvenstvu v dvorani Golovec igrala proti Izraelcem, ki so včeraj izgubili proti srbskim kolegom za 7 zadetkov. Z drugo zaporedno zmago na prvenstvu so si naši fantje že eno tekmo pred koncem skupinskega dela zagotovili mesto v četrtfinalu!


Zadnja tekma dneva v skupini B, med domačo reprezentanco Slovenije in Izraelci, je v dvorano Golovec znova pripeljala veliko število navijačev. Bolje so začeli Izraelci, ki so vodili s 6:3, vendar je domača ekipa hitro ujela priključek in izenačila (6:6). Nadaljevanje polčasa je bilo precej izenačeno, na obeh straneh se je izkazala obramba. Deset minut pred koncem prvega polčasa je Slovenija po uspešno zadeti sedemmetrovki Grege Ocvirka prišla do najvišje prednosti na tekmi (11:8). Sledile so dobre minute izraelske reprezentance, ki je uspela izenačiti na 11:11. Zadnjih pet minut prvega polčasa je pripadlo Sloveniji, ki je na odmor odšla s prednostjo dveh golov (15:13).

Igralec tekme: Adir Cohen (IZR)

Tudi začetek drugega polčasa je bil precej izenačen, saj so Izraelci gostitelje prvenstva ustavljali z agresivno obrambo. Dobrih petnajst minut pred koncem tekme je bil rezultat poravnan na 20:20, kmalu zatem pa so domači reprezentanti pokazali boljšo igro in pet minut pred koncem prišli do najvišje prednosti (27:23). Slovenska reprezentanca je dobro odigrala tudi sam zaključek tekme in na koncu slavila z 28:24.

SLOVENIJA : IZRAEL 28:24 (15:13)

Slovenija: Ferjan, Žabić 1, Kunst, Horzen 2, Kavčič, Rozman, Ocvirk 11, Kotar 2, Pipp 1, Ozmec, Makuc 2, Mazej 1, Kosi 6, Dobovičnik 1, Novak 1, Dobaj.

Izrael: Natsia 3, Sarfati 1, Surkis, Ben Ziman, Oberman Etzion 2, Meloul 2, Gurman 1, Cohen O. 1, Cohen R., Bodenheimer 2, Segal 2, Cohen A. 8, Shamir 1, Izhak, Palach, Sless 1.

Komentarji