Izola očitno cilja na prvo ligo: pripeljali MATJAŽA BRUMNA

Matjaž Brumen se po pol leta spet vrača na slovenska rokometna igrišča! S tem, ko so ga Izolani zvabili v svoje vrste, so jasno napovedali vsem tekmecem v 1. B ligi, da se bodo borili za najvišja mesta – morda celo za povratek v 1. NLB ligo.


Brumen je za slovensko reprezentanco odigral 131 tekem, dosegel pa 385 zadetkov. 35-letnik je nazadnje igral v dresu hrvaškega NEXE-ja, kamor je pred pol leta prišel iz velenjskega Gorenja, kjer nanj niso več računali, saj so se odločili dati prednost mladim domačim rokometašem.

Rokomet je začel igrati pri RD Prule, od koder se je moral zaradi bankrota kluba preseliti v Celje, s katerim je leta 2004 osvojil Ligo prvakov. Za tem ga je njegova igralska kariera ponesla v Cimos Koper, ki pa ga je leta 2013 moral zapustiti – ponovno zaradi bankrota kluba. Takrat je odšel v Skopje k Vardarju, tri leta kasneje pa je podpisal za Gorenje Velenje.

Če se malce pošalimo… To je 4. slovenski klub, za katerega bo igral Brumen. Do sedaj je moral zapustiti vsak drugi slovenski klub, za katerega je igral, saj je le-ta bankrotiral. Verjamemo, da se ta trend ne bo nadaljeval.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK NEXE

Komentarji