Tekma, ki lahko močno olajša slovensko nadaljevanje prvenstva

Danes se bosta ob 19. uri v dvorani Golovec pomerili prvo- in drugouvrščena ekipa skupine B – Slovenija in Srbija. Zmagovalec dvoboja bo v nadaljevanje nesel 2 pomembni točki, ki bosta lahko zelo olajšata napredovanje v polfinale.


Po današnjih zaključenih tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva se bosta formirali 2 skupini s po 4 ekipami. V SKUPINI 1 bodo reprezentance, ki so osvojile prvi dve mesti iz skupinskega dela tekmovanja v skupinah A in B, SKUPINA 2 pa bo formirana iz prvih dveh reprezentanc skupine C in D.

V nadaljevanje tekmovanja se prenesejo točke, ki jih je reprezentanca osvojila proti ekipi, ki je iz njihove skupine prav tako napredovala.

Nastop v SKUPINI 1 sta si že zagotovili Slovenija in Srbija, a današnja medsebojna tekma odloča, koliko točk si bosta reprezentanci prenesli v nadaljevanje. V skupini A pa je še vse mogoče, saj ima vodilna Nemčija le 2 točki prednosti pred zadnjimi Švedi.

Iz skupine C bosta napredovali v SKUPINO 2 Španija in Hrvaška, ki prav tako danes igrata medsebojno tekmo. Poleg njiju pa si je nastop v nadaljevanju (iz skupine D) že zagotovila Portugalska, ki si je, ne glede na razplet današnjih tekem, že priborila 2 točki v novonastali skupini. Tekma med Francijo in Dansko odloča o četrtem potniku v SKUPINO 2.

Tekmo slovenske reprezentance si boste lahko ob 19. uri v živo ogledali na Sportklub 1.

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RZS

Komentarji