Gorenje Velenje petič slovenski prvak

Rokometaši Gorenja Velenja se petič v zgodovini veselijo naslova slovenskih državnih prvakov. V zadnjem krogu Lige NLB so prvo mesto potrdili s suvereno zmago proti Jeruzalemu Ormožu, ki so ga ugnali z 31:26.


Zadnji krog Lige NLB je prinesel še dve odločitvi. Krka, ki je v Kopru igrala neodločeno (29:29), je osvojila četrto mesto, ki kot zadnje prinaša neposredno mesto v evropskih tekmovanjih v naslednji sezoni.

Tekmovanje je na 11. mestu sklenila Urbanscape Loka, ki je nazadnje s 25:33 morala priznati premoč Slovenjgradčanom. Gorenjci si bodo skušali mesto med slovensko klubsko elito zagotoviti v dodatnih kvalifikacijah v prvih dveh koncih tedna junija. Prvo tekmo proti Frankstahlu Radovljici, drugouvrščenemu moštvu 1. B lige, bodo odigrali v domači dvorani Poden, povratno pa v gosteh. Mesto v prihodnji sezoni Lige NLB čaka ekipo, ki bo boljša v seštevku obeh srečanj.

Že nekaj časa je bilo jasno, da bodo v 1. B ligo neposredno izpadla moštva Škofljice, Ljubljane in Dobove, ob krčenju Lige NLB na 12 sodelujočih ekip pa jih bo zamenjalo Krško. Gre za povratnika med elito, ki je v tej sezoni osvojil drugi rang slovenskih moških članskih rokometnih tekmovanj. Na zadnjih tekmah je Škofljica klonila v Celju (40:35), Ljubljana je presenetila Sviš iz Ivančne Gorice (25:22), Dobova pa je klonila proti LL Grosistu Slovanu (26:32).

Na preostali tekmi 26. kroga je v Ribnici ekipa Trima Trebnjega zmagala z 28:27. Aktualni pokalni prvaki so se na koncu morali zadovoljiti s srebrom Lige NLB.

Komentarji