Gorišnica, Dol in Krka brez težav do novih zmag

Prav tako je bil 12. krog na sporedu v 1.B ligi. Pri pregledu prvih treh tekem se bomo dotaknili dvobojev med RD Moškanjci-Gorišnica in RK Frankstahl Radovljica, pri ekipi RD Rudar so gostovali igralci RK Dol TKI Hrastnik, v Novem mestu pa smo spremljali obračun med Krko in Grosupljem. Na vseh treh tekmah nismo videli nobenega presenečenja, saj smo videli zmage vseh treh favoriziranih ekip.


RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA  36:26 (16:15)
Zupanič in Maroh 7; Debelak Ž. 9, Polančec 5

Gostje so bolje vstopili v tekmo, 6. minuti povedli z 2:4 in tako v zgodnji fazi srečanja domačega trenerja Sinišo Radujkoviča prisilili v minuto odmora. A Radovljičani so bili na začetku dvoboja enostavno preveč razpoloženi. Prednost so sicer povišali na tri gole (4:7), niso pa dovolili, da bi se domačini približali. In tako je bilo vse do 21. minute. Takrat so gostje sicer še vodili s tremi goli prednosti (10:13), a so nato domači po delnem izidu 5:0 povedli s 15:13. Na odmor so z zadetkom prednosti odšli rokometaši Gorišnice (16:15). Gostitelji pa so bistveno bolje vstopili v drugi polčas. Po dobrih 10. minutah drugega polčasa so tako vodili že s petimi goli prednosti (23:18). Domači so tudi v nadaljevanju prikazali dobro igro in do konca srečanja rezultat počasi višali in na koncu slavili z desetimi zadetki prednosti.

RD RUDAR : RK DOL TKI HRASTNIK  17:30 (9:9)
Urdih 4, Markošek in Kocijančič S po 3; Zupanc 11, Bogovič in Ajdari po 4

Zaspan začetek tekme z malo zadetki in posledično malo dogajanja. Boljši nasprotnik so bili sicer domačini, a je gostujoči vratar Luka Štamic skrbel za to, da se njegova ekipa ni znašla v prevelikem zaostanku. V 11. minuti pa so rokometaši Rudarja povedli s 4:2 in tako je moral z minuto odmora odreagirati trener Dola, Gregor Pesko. Domači so imeli nadzor skozi celoten prvi polčas, če tudi so gostje v 21. minuti rezultat izenačili na 6:6. V nadaljevanju so znova povedli z dvema goloma naskoka (8:6), a so Dolani rezultat še enkrat več uspeli poravnati. Tako sta ekipi na odmor odšli rezultatsko poravnani (9:9). V drugem polčasu pa povsem drugačen obraz Dola. Po delnem izidu 0:5 na začetku drugega dela igre so povedli z rezultatom 9:14. To je bil začetek tlakovanja poti do nove zmage Dola. Domačini namreč niso več našli pravega recepta kako se približati gostom, ki so v drugem polčasu delovali zares izjemno. V 40. minuti so imeli tako na računu že osem zadetkov prednosti (10:18). V 49. minuti so Dolani prvič na tekmi povedli z dvomestno razliko (13:23) in usoda domačih je bil zapečatena. Do konca tekme so gostje prednost le še povečali in se veselili zmage s trinajstimi goli naskoka (17:30).

MRK KRKA : RK GROSUPLJE  33:16 (18:8)
Majstorović 9, Avsec 5; Plut in Sivka po 4

Že po 9. minutah srečanja, ko so domačini povedli s 5:1 je bilo jasno, da je pred Grosupeljčani izjemno zahtevna naloga. Tudi minuta odmora gostujočega stratega Andraža Podvršiča ni pomagala njegovim varovancem. Krkaši so narekovali izjemen tempo in v 18. minuti povedli z 12:4. Že v prvem polčasu natančneje v 25. minuti pa je bila prednost Novomeščanov dvomestna (15:5). In razlika desetih zadetkov je bila tudi ob koncu prvih 30. minut. Ekipi sta na odmor odšli pri rezultatu 18:8. Grosupeljčani tudi v drugem delu niso mogli slediti izjemnemu ritmu domačih. Krkaši, ki so prednost višali praktično iz napada v napad so na koncu imeli kar sedemnajst golov prednosti (33:16).

FOTO: Gašper Simončič / MRK Krka

Komentarji