Krčani še naprej neporaženi, Sevnica in Škofljica do novih zmag

Pregled še preostalih treh tekem 1.B lige bomo začeli v Železnikih, kjer je gostovala še neporažena ekipa Krškega. Pri Črnomlju, ki je v preteklem krogu osvojil prvo zmago je v goste prišla Škofljica, Ižanci pa so na domačem parketu gostili ekipo Sevnice. Z izjemo prve od omenjenih tekem smo bili priča zelo izenačenim in napetim obračunom.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK KRŠKO  25:33 (8:14)
Mirčevski in Maček po 5; Sintič 9, Romih 8

Na sporedu je bil obračun zadnje in prvo uvrščene ekipe na prvenstveni razpredelnici. Prvih 10. minut je rokometašem Železnikov, še uspelo držati stik s Krčani nato pa so pričakovano gostje začeli delati razliko. Po polovici prvega polčasa so tako vodili s tremi goli prednosti (3:6). Pred zadnjimi 10. minutami prvega so Krčani prednost povečali za dodaten gol torej na štiri (5:9). V zadnjih 10. minutah pa so to prednost še povečali in na odmor odšli z udobno prednostjo šestih golov (8:14). Drugi polčas pa veliko bolj izenačen. Domačim je uspelo zaostanek znižati na šest (12:18) in nato niso dopustili, da bi gostje prednost znova povečali. A igralcem Železnikov je zmanjkovalo moči in tako so rokometaši Krškega v 48. minuti povedli z desetimi goli naskoka (18:28). Do konca tekma velja omeniti le še niz domačih, ki so v zadnjih dveh minutah po delnem rezultatu 4:0 zaostanek znižali na sedem zadetkov. Tekma se je tako končala z rezultatom 25:33 v prid gostujoče ekipe.

RK ČRNOMELJ : ŠRD ŠKOFLJICA PREKARNA PEČJAK  30:34 (14:17)
Medic 9, Jovanović 7; Rot 10, Pangerc 7

Po slabi polovici prvega polčasa so gostje prvič na tekmi povedli s tremi zadetki prednosti (4:7). A ta ni trajala dolgo, saj so le nekaj minut kasneje vodili že s petimi goli naskoka (5:10). Domačinov pa to ni zmedlo, saj so se po delnem izidu 3:0 približali na dva gola zaostanka (8:10). Gostje so sicer znova povedli s štirimi zadetki prednosti (9:13). Ekipi pa sta na odmor odšli ob razliki treh golov (14:17). Gostje so hitro na začetku drugega polčas prišli do šestih zadetkov prednosti (15:21). A domačini se še enkrat več niso predali in do polovice drugega polčasa rezultat izenačili na 24:24. Po nekaj minutah igre gol za gol so igralci Škofljice v 56. minuti povedli s 27:31. Na koncu se je to izkazalo za odločilno prednost. Rokometaši Škofljice so Slavili z rezultatom 30:34.

ŠD MOKERC KIG : RK SEVNICA  28:30 (12:14)
Stopar 8, Tanko 6; Cigler 12, Kozole 4

Domači so odlično odprli srečanje in v 8. minuti vodili s 5:1. Po minuti odmora so se nato prebudili tudi gostje in do 18. minute rezultat izenačili na 8:8. Do konca prvega polčasa smo spremljali igro gol za gol z izjemo zadnjih dveh minut. Takrat so si gostje priigrali dva zadetka prednosti (12:14) s katerima so odšli tudi na odmora. Izenačen obračun pa smo spremljali tudi v drugem polčasu. Domačini so najprej ujeli priključek (16:16) nato pa sta se ekipi nekajkrat zamenjali v vodstvu. Ekipi sta se do zaključnih minut nato kar nekajkrat zamenjali v vodstvu. V samem zaključku polčasa pa so bili znova bolj zbrani Sevničani, slavili z rezultatom 28:30 in domov odnesli novi dve točki.

Rokometaši RD Butan plin Izola so bili v tem krogu prosti.

FOTO: ŠRD Škofljica

Komentarji