Gorišnica upravičila vlogo favorita proti Metliki

Med vsemi obračuni 6. kroga 2. državne lige, ki so se odvili v petek in soboto, je bilo tudi soočenje med RK Metliko in RD Moškanjci Gorišnico, katerega so Večnamenski dvorani Gorišnica gostili slednji.


Tekmo so z zadetkom Blaža Geča otvorili domači in tako povedli z 1:0. Sledilo je hitro izenačenje Metlike po zadetku Žige Hutarja (1:1), vendar so se domačini hitro »odlepili« in z dvema zaporednima zadetkoma zvišali prednostna 3:1.

Gostom ni več uspelo ujeti priključka z Gorišničani, ki so se tekom prvega dela oddaljili na varno prednost šestih, sedmih zadetkov in tako Metličanom onemogočili možnost za preobrat. Prvi polčas se je tako zaključil z vodstvom sedmih zadetkov za domačo ekipo Moškanjcev – Gorišnice (15:8).

V drugem polčasu potrdili prevlado

V nadaljevanju obračuna so Metličani znižali zaostanek za zadetek (15:9) in razlika šestih, sedmih zadetkov se je ohranila do 44. minute, ko so se gostje približali na 5 golov, kar je bila tudi najmanjša razlika v drugem polčasu (21:16). Toda Gorišničani so hitro strnili svoje vrste in s petimi zaporednimi zadetki pobegnili na visokih deset golov razlike, kar pa je popolnoma razblinilo možnosti Metlike za preobrat (26:16).

Tekma se je končala za rezultatom 32:23 in rokometaši Moškanjcev – Gorišnice so z zmago poskočili s petega na četrto mesto ligaške lestvice, Metličani pa ostajajo na predzadnjem, devetem mestu.

Največ golov na sobotnem obračunu so največ prispevali Aljaž Sok, ki je za Gorišnico zadel osemkrat, ter Dino Vinski in Žiga Hutar, ki sta za Metliko zadela po sedem golov.

 

RD Moškanjci Gorišnica : RK Metlika 32:23 (15:8)

RD Moškanjci Gorišnica: Bratuša, Belšak, Lorenčič 2, Šando 4, Bedrač 2, Vrbančič, Ozmec 2, Letonja 1, Geč M. 4, Geč N. 1, Geč B. 7, Ranfl, Sok 8, Ivančič 1, Tement, Leben.

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 6/7

RK Metlika: Radoš, Šikonja 1, Vinski 7, Hutar 7, Krnc, Mužar, Dokl, Kadunc-Predovič 1, Malešič 1, Muc.

Izključitve: 8 min

7 – metrovke: 6/10

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji