Ljubljana nadaljuje svoj triumf

V soboto, 24. 11. 2018, je v sklopu 6. kroga 2. državne lige potekal tudi obračun med domačim MRK Ljubljana in gostujočimi rokometaši iz Logatca, ekipo RK Kronosa.


Ljubljančani, ki so v tej sezoni še nepremagani so v obračun tokrat krenili nekoliko neodločno, saj so po zadetkih Musar-Kumra gostje hitro povedli z 0:2, sledil je zadetek Slavka Eraka, ki je znižal zaostanek na 1:2, vendar so gostje še dalje igrali trdo in niso dovolil domačim, da bi se »odlepili«. Rezultat je bil po enajstih minutah igranja izenačen 4:4.

Nato pa so se Ljubljančani prebudili in pričeli počasi kazati obrise svoje igre, ki jih krasi v letošnji sezoni. Najprej so povedli s 5:4, nato pa pričeli svojo prednost večati. Logatčani niso več mogli slediti ritmu domačih in tako dovolili, da so do konca prvega dela Ljubljančani ušli na sedem zadetkov prednosti (30. minuta 14:7).

Ljubljančani odločno v drugi polčas

Tudi nadaljevanje je bilo v tempu Ljubljanskih rokometašev. Takoj v nadaljevanju so z visokim delnim rezultatom 6:0 zvišali svojo prednost na kar trinajst zadetkov. Igra se je nato nekoliko umirila in domači so skozi celoten polčas ohranjali visoko prednost enajstih, dvanajstih zadetkov, vse do 52. minute, ko so znova dali v prestavo višje in do konca obračuna ekipo RK Kronosa iz Logatca premagali z visokimi sedemnajstimi goli razlike (37:20).

MRK Ljubljana je tako še utrdila prvo mesto na lestvici, rokometaši Kronosa pa prav tako ostajajo na istem mestu – osmem.

Najboljša strelca obračuna sta bila tokrat Miha Kolmančič, ki je zmagi Ljubljančanov doprinesel deset zadetkov in Andrej Dragar, ki je za Kronos zadel šestkrat.

MRK Ljubljana : RK Kronos 37:20 (14:7)

MRK Ljubljana: Lukman 1, Miličevič A. 1, Jaklič 3, Vadnjal 1, Pintar 1, Rebevšek, Gorjup 6, Ločičnik, Arih 3, Miličevič U. 7, Erak 1, Lešnjak 1, Kolmančič 10, Leskovar 1, Pikovnik, Zorn.

Izključitve: 8 min

7- metrovke 4/5

RK Kronos: Komar, Jereb 4, Kamnikar 1, Breznikar 1, Lukič, Šebalj, Musar-Kumer 3, Stojanov 1, Jurkovič 4, Oštir, Miljuš, Valentinčič, Dragar 6, Feuš.

Izključitve: 8 min

7 – metrovke: 3/3

 

Pripravila: Nika Baznik

Komentarji