Gorišnica vzela skalp Veliki Nedelji

Včeraj je bila v Ormožu na sporedu zaostala tekma 2. kroga 2. DRL za moške. Na sosedskem derbiju sta se udarili do včeraj neporaženi ekipi Velike Nedelje in Gorišnice. Derbi ekip, ki sodita med glavne favorite za napredovanje v 1. B ligo, so dobili gostje iz Gorišnice, ki so prevzeli prvo mesto na lestvici.


Domačini so kar nekajkrat zamudili priložnost, da bi se odlepili od nasprotnika. V prvem polčasu so bolje odigrali rokometaši Velike Nedelje, ki so prvi del dobili z 13:10. Izjemno delo je v vratih Gorišnice opravil Filip Ranfl, ki je svoje soigralce držal v igri za zmago.

Borbeni gostje so v 33. minuti ostali brez pordečelega Nejca Šandorja, ki je do izključitve domačinom nasul kar devet zadetkov. Izključitev Šandorja je popolnoma spremenila potek tekme. Rokometaši Velike Nedelje so se prehitro sprijaznili z zmago, na drugi strani pa smo videli borbeno igro gostov. V zaključku dramatične tekme je znova zablestel vratar Moškanjcev Gorišnice Ranfl, kateri je od 50. do 60. minute zbral šest obramb in odločil zmagovalca. Na Hardeku so se gostje veselili zmage s končnim rezultatom 25 : 23.

Z zmago v Ormožu so vodstvo na lestvici prevzeli rokometaši Moškanjcev Gorišnice, s prvim porazom v letošnji sezoni je Velika Nedelja zdrsnila na 2. mesto.

ROKOMET, 2. DRL, zaostala tekma 2. kroga:
VELIKA NEDELJA – MOŠKANJCI GORIŠNICA 23 : 25 (13 : 10)

Velika Nedelja: Firšt Šeruga (15 obramb), D. Kovačec; Zorec, Kosi, Borko 1 (1), Munda 1, Lorenčič, E. Kovačec 5, Bombek, Voljč 2, Toplak 2, Sovič 2, Lukman 6 (1), Fergola 4. Trenerja: Uroš Krstič in Davorin Kovačec

Moškanjci Gorišnica: Žuran, Ranfl (21 obramb); Tement 5 (2), Šandor 9 (2), Bedrač 3, M. Geč 1, Ozmec 1, N. Geč, Kolarič, Sok 3 (1), Bedrač 2, Leben 1. Trener: Siniša Radujković

FOTO: RK Velika Nedelja

Komentarji