Poteko: “Tudi menjava trenerja očitno ni bila dovolj velika streznitev”

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v 23. krogu Lige NLB v gosteh pomerili z ekipo Velenja. V odločilni tekmi zaključka prvenstva so prepričljivo slavili domači rokometaši, ki so tako dobili 122. večni derbi, razmerje spremenili v 88 – 6 – 28 in kar je še pomembneje, iz boja za naslov praktično izločili prav Celjane.


Novopečeni trener Celja Luka Žvižej je debitiral z grenakim priokusom: “Žal določenih zadev, ki smo se jih dogovorili, nismo izpeljali tako, kot je bil dogovor. Bilo je preveč nediscipline, na začetku je bila želja prisotna, a duelov nismo zdržali do konca, v napadu smo bili predvsem v prvem polčasu neučinkoviti, v drugem je bilo malo boljše, a ne dovolj, da bi lahko naredili preobrat.”

Žiga Mlakar, igralec Celja Pivovarna Laško:
“Kar koli reči sedajle je praktično brez pomena. Bili smo pod vsakim nivojem in na najbolj pomembni tekmi leta si nismo zaslužili karkoli. Velenje je držalo igro od prve do zadnje minute prednost, niso nam pustili dihati, tako da jim lahko le čestitam za zmago.”

Vid Poteko, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško:
“V tem trenutku je težko karkoli reči. V Velenje smo prišli z jasnim ciljem, da osvojimo državni naslov. Sedaj lahko rečem, da je ta že skoraj izgubljen. Naredili smo preveč napak na obeh straneh igrišča. Nismo se držali dogovorov. Tudi menjava trenerja očitno ni bila dovolj velika streznitev. Rečem lahko samo, da smo zelo razočarani. Do konca sezone bomo morali trenirati in igrati po najboljših močeh ter upati na spodrsljaj Gorenja Velenja.”

Komentarji