Gorišnici lokalni derbi, do zmag tudi Ajdovščina in Jadran

Minuli teden so bili v petek dejavni tudi klubi v 2. DRL za moške. Na sporedu so bili trije obračuni omenjene lige, ki se bo nadaljevala v četrtek, ko bo odigrana še zadnja tekma 4. kroga med Veliko Nedeljo in Kočevjem.


Na prvi tekmi ob 18. uri sta se merila Ajdovščina in Kronos. Rokometaši iz Logatca so se na gostovanje v Ajdovščino odpravili brez osvojene točke v prvenstvu, medtem ko so Primorci pred petkovo tekmo zabeležili dve. V tekmo so bolje krenili gostje, ki so na začetku tudi povedli. Vodstvo Kronosa ni trajalo dolgo, saj so Primorci rezultat v svoj prid obrnili že v 13. minuti. Od tedaj domačini vodstva niso izpustili iz rok do konca tekme in slavili rutinirano zmago z 28:22.

Uro za tem je bil na sporedu obračun med Radgono in Jadranom. Primorci so odigrali svojo prvo tekmo po daljšem premoru in obračun pričakali z velikim optimizmom. Rokometaši Jadrana se iz dolgega gostovanja v Radgoni vračajo s polnim izkupičkom, na lestvici pa zasedajo 6. mesto.

Zadnja tekma v minulem tednu 2. DRL je bila v znamenju lokalnega derbija med Ptujem in Gorišnico. Ptujčani so gostovali rokometaše Gorišnice, ki ne skrivajo ambicij za morebiten napredek v 1. B ligo. Derbi se je končal z zmago gostov, ki po dveh odigranih tekmah in dveh zmagah zasedajo 3. mesto za Cerkljami in Veliko Nedeljo.

2. DRL MOŠKI, 4. KROG

Petek, 30. april ob 18:00
RK AJDOVŠČINA – RK KRONOS 28:22

Ob 19:00
RK ARCONT RADGONA – RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE – KOZINA 26:30

RK DRAVA PTUJ – RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA 22:27

Četrtek, 6. april, ob 20:00
RK VELIKA NEDELJA – RK KOČEVJE

Komentarji