Kiril Lazarov še ni rekel zadnje!

Eden najboljših rokometašev vseh časov Kiril Lazarov kot kaže še ni rekel zadnje besede. Najboljši strelec v zgodovini evropske Lige prvakov (1306 golov) je podaljšal svojo pogodbo pri francoskemu Nantesu, kjer bo ostal še eno sezono.


Po SP v Egiptu in porazni predstavi makedonske reprezentance (23. mesto) je mesto selektorja Severne Makedonije prevzel kar Lazarov sam. Od tedaj je Severna Makedonija uspešno nastopila na kvalifikacijah za EHF EURO 2022, po tem ko je z enakim številom točk a slabšo gol razliko kot Danska v skupini 7 osvojila 2. mesto. Lazarov je tako Makedonijo uspešno popeljal na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo januarja 2022 na Slovaškem in Madžarskem.

Makedonski veteran pa kot kaže še ni rekel zadnje v svoji igralski karieri. Ob namigovanjih, da bi ob koncu letošnje sezone rokometne čevlje obesil na klin, je v javnost odjeknila novica o podaljševanju pogodbe z Nantesom.

 

Lazarov od leta 2017 igra za francoski Nantes, pred tem pa je nosil dres številnih evropskih velikanov; Pelister, Zagreb, Veszprem, Siudad Real, Atletico Madrid in Barcelona. Z Barcelono je v letu 2015 osvojil EHF Ligo prvakov. Dres makedonske reprezentance je nosil od leta 1999.

 

Komentarji