Grebenc: ”Prihajamo razbremenjeni, vendar nikakor z belo zastavo”

Ob 16. uri se bosta v dvorani Zlatorog v okviru državnega prvenstva na derbiju pomerila Celje in Ribnica.


Tadej Mazej, rokometaš RK Celje Pivovarna Laško: “Pred nami je derbi državnega prvenstva proti ekipi Rika Ribnice. Zavedamo se, da gre za zelo kakovostno moštvo, ki tudi v letošnji sezoni niza dobre predstave. S soigralci smo se ob napotkih trenerskega štaba na tokratne tekmece dobro pripravili in jih v zadnjih dveh dneh tudi že podrobneje analizirali. Pomembno bo, da bomo v obrambi agresivni, da bomo izkoriščali hitre protinapade in bili učinkoviti ob zaključkih. Zavedamo pa se tudi, da bomo morali biti maksimalno angažirani od prve do zadnje minute, da bosta dve točki ostali doma, kar je naš glavni cilj na vsaki tekmi državnega prvenstva.”

Jan Grebenc, rokometaš RD Riko Ribnica: ”Sodeč po lestvici, nas v nedeljo čaka derbi v Celju. Zavedamo se, da je Celje hram slovenskega rokometa. Nenazadnje so tudi aktualni državni prvaki, zato bi vlogo favorita pripisal njim. Mi smo letos pokazali, da znamo igrati in se trudimo iz treninga v trening biti boljši. Na nedeljsko tekmo odhajamo razbremenjeni vendar nikakor ne z belo zastavo.

Povedal je še: ”Ribnica je jemala točke Trebanjcem ali Velenjčanom tudi v gosteh, Celjanom pa le doma. To bi pripisal temu, da gredo, ne samo Ribnica, ampak vse ekipe v Celje s preveč spoštovanja. To sem občutil tudi z druge strani, ko sem igral za Celje. Ampak vse stvari se enkrat končajo in upam, da se bo zdaj končala tudi ta tradicija.

Foto: RD Riko Ribnica 

Komentarji