Grega Okleščen dobil novo priložnost

Novomeški rokometaš Grega Okleščen in RK Gorenje Velenje bosta kljub pravnomočni obsodbi zaradi bančne goljufije v prihodnosti sodelovala.


Upravni odbor RK Gorenje Velenje je sklenilo, da bodo Gregi Okleščnu dali še eno priložnost. Okleščen je bil pred kratkim obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi bančne goljufije (več o tem lahko preberete TUKAJ). Grega Okleščen bo tako v prihodnji sezoni vendarle branil barve državnih podprvakov. Za 23- letnega Okleščna se je zavzel tudi glavni trener Velenjčanov Zoran Jovičić. Grega Okleščen, ki igra na poziciji levega zunanjega rokometaša je z RK Gorenje Velenje marca letos podpisal triletno pogodbo potem, ko se se v Celju odločili, da ga ne potrebujejo.

Klub je po temeljitem pogovoru z igralcem sprejel odločitev, da mu ponudijo še eno priložnost igralec pa ostane član RK Gorenje Velenje. Klub bo od sedaj najprej spremljal njegov razvoj in dejanja tako na igrišču kot zunaj njega. Z ustreznimi pogodbenimi varovali pa so poskrbeli za zavarovanje interesov kluba in pokroviteljev. Pri Velenjčanih menijo, da se je s takšnimi primeri treba soočiti na pa jih pomesti pod preprogo.

JANEZ GAMS: NAPAKE SO DEL ŽIVLJENJA

»V preteklih dneh sem opravil več pogovorov z igralcem in njegovo družino. Grega se zaveda, da je v preteklosti storil veliko napak. Pravi, da vse skupaj globoko obžaluje. Menim, da ne bi bilo prav, če bi si fant pri komaj 23 letih zavozil življenje. Napake so del življenja in iz njih se učimo. Res pa je, da gre v tem primeru za več kot običajno napako. Kljub temu sem prepričan, da si Grega zasluži še eno, zadnjo, priložnost. Klub s tem sprejema veliko odgovornost in obvezo, da Gregi pomaga, da se zopet postavi na noge in zaživi normalno življenje, primerno športniku, ki je član tako velikega kluba, kot je Gorenje Velenje.« je dodal direktor kluba Janez Gams.

GREGA OKLEŠČEN: O NAS SE BO PISALO ZGOLJ ZARADI USPEHOV

Ob tem se je klubu za podporo zahvalili tudi Grega Okleščen: »Zavedam se svojih dejanj, ki jih globoko obžalujem in zanje sprejemam popolno odgovornost. Moja dejanja so bila posledica mladostniške neodgovornosti. Kljub temu pa to ni in ne more biti opravičilo za finančne težave, v katere sem zabredel zaradi športnih stav. Zavedam se tudi odgovornosti, ki jo nase prevzema klub, s katerim sem podpisal sodelovanje od prihajajoče sezone naprej. Ob tej priložnosti bi se rad rokometnemu klubu Gorenje Velenje zahvalil, ker mi je ponudili priložnost in verjame, da se lahko popravim in priložnost izkoristim. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da se tako jaz kot klub nikoli več ne bomo znašli v takšnem položaju. Prepričan sem, da se bo v bodoče o nas pisalo zgolj zaradi športnih uspehov.«

Foto: RK GORENJE VELENJE

Komentarji