Gregor Ocvirk: “Za odhod iz Vardarja obstaja več razlogov.”

Po zmagi nad Celjem Pivovarno Laško, so iz ormoškega kluba sporočili še eno veselo novico. V prihodnjih dneh bo izbrano vrsto Saše Praprotnika okrepil mladi zunanji igalec, mladinski evropski prvak, Gregor Ocvirk.


Ocvirk je že pred nekaj dnevi prekinil svoje kratko sodelovanje z makedonskim prvoligašem Vardarjem. Mladi Ocvirk je brave skopskega Vardarja branil le pičlih pet mesece, zakaj se je odločil za odhod od makedonskega velikana, pa je bila predvsem majhna minutaža. “Z Vardarjem sem predčasno prekinil pogodbo in se odločil za povratek v domovino. Za odhod iz Vardarja obstaja več razlogov, najpomembnejši je predvsem majhna minutaža. Ugotovil sem, da je za moj nadaljni razvoj najbolje, da odidem,” je o svojem prihodu v Slovenijo povedal Ocvirk. Tako bodo jeruzalemčki v nadaljevanju sezone postali močnejši. Ocvirk se po dveh letih sicer vrača v Ormož, pred tem pa je zaigral še za Slovenj Gradec, Maribor in Celje Pivovarno Laško. Kot so tudi že sporočili na urani FB strani Jeruzalem Ormoža, za Ocvirka urejajo še zadnje formalnosti prestopa in registracije. Ga bomo mogoče že videli zaigrati na tekmi 21.kroga lige NLB, ko se bodo vinarji pomerili z mariborskim Branikom?

In kaj za mladega rokometaša pomeni vrnitev v domovino? Omenil je, da se želi še naprej razvijati na rokometne področju, ampak zakaj se je odločil ravno za Jeruzalem Ormož? “Z reprezentančnim trenerjem sem cel čas v stiku. Bil je seznanje z vsemi težavami, ki sem jih imel in ravno zaradi tega je eden izmed prvih vedel, da se bom vrnil v Slovenijo. Med drugimi je Saša trener, ki verjame vame in z njim zelo dobro sodelujem. Vse to je privedlo do tega, da sem pristal na prestop v Ormož. Poudaril je, da me želi imeti teh nekaj mesecev pod nadzorom,”je o svoje prihodu med trenutno devetouvrščeni Ormož dodal Ocvirk.

Vemo, da imajo Ormožani eno izmed najbolj zvestih publik v Sloveniji. “Lahko povem, da ni lepšega, kot igrati doma pred domačo publiko. Doživel sem Vardarjeve navijače, ki so izjemni, lahko bi rekel, da so lahko vzor vseh navijačev. So zvesti svoji ekipi v dobrem in slabem. Doživel pa sem tudi Ormožane, ki pa se od Vardarjevih razlikujejo samo po velikosti,” je o ponovnem igranju pred domačo publiko zaključil Ocvirk.

 

Foto: FB/Gregor Ocvirk

Komentarji