Siniša Markota: “Predsednik me ne ceni, odhajam”

Pred kratkim je v javnost prišla novica, da bo trener RD Riko Ribnice Siniša Markota po sezoni zapustil dolenjski klub. Markota, ki je “suhorobarje” popeljal do drugega mesta v ligi NLB, bo Ribnico zapustil zaradi nesporazumov znotraj kluba. Da je denar sveta vladar, dokazuje situacija v kateri se je znašlo trenersko mesto v Ribnici.


Trener, Siniša Markota je Ribničane popeljal do zgodovinskega drugega mesta v ligi NLB, a so bili odnosi v upravi kluba načeti že nekaj časa. Bolj natančno, Markota in predsednik kluba Marko Obrstar nikakor nista našla skupnega jezika. Zalomilo se je pri denarju.

»Zahteval je bistveno več, kot ima zdaj, ko ima bistveno več, kot je imel pred njim Robert Beguš,« je za DELO povedal Obrstar, ki je kljub dobrim rezultatom Ribnice imel svojo vizijo pri delovanju kluba.

Odnos med trenerjem in predsednikom Ribnice je bil že močno načet decembra, lani: »Res je, želel sem preveriti, kako cenjeno je moje delo v Ribnici. Predsednik je rekel, da mi bo sporočil odločitev do tekme v Celju (23. decembra lani; op. p.), a potem se ni več oglasil, vse do pet dni nazaj, ko je bilo že prepozno. Zdaj nočem več ostati, takšnega odnosa si nisem zaslužil,« je bil užaljen Markota.

Težave znotraj kluba zagotovo mečejo slab prizvok na igralce Ribnice. Suhorobarji imajo po včerajšnjem presenetljivem porazu Celja proti Ormožu razlog za veliko motivacijo, saj imajo zdaj še večje možnosti za osvojitev državnega naslova.

Vir: Peter Zalokar, DELO

Foto: Facebook

Komentarji