Grosupeljčani predstavili nove okrepitve

V Rokometnem klubu Grosuplje so poleg že dveh okrepitev predstavili še tri dodatne. Poleg Stoparja in Pernovška bodo Grosupeljčane okrepili tudi Klemenčič, Makivić in Ponikvar.


Kot tretja okrepitev v Grosuplje prihaja 22- letni Novomeščan, ki je svojo rokometno pot začel pri moškem Rokometnem klubu Krka. Na poziciji desnega zunanjega bo Grosupeljčane okrepil levoroki Luka Klemenčič. “Cilji v sezoni 2022/2023 so borba do konca na vsaki tekmi in na koncu tudi uvrstitev med prvima dvema ekipama, za pokal pa si želim da konkuriramo tudi ekipam iz močnejše lige in se tako uvrstimo čim višje. Počutje v ekipi je super, s soigralci smo “prava klapa”, všeč mi je da se vsi trudimo tako na treningih in na tekmah ter da imamo vsi ambicije, zaradi česar je viden tudi napredek v igri,” je ob prihodu povedal Klemenčič. 

Četrta okrepitev je 23- letni Primorec Žarko Makivić, ki je v Grosuplje prišel, zaradi jasno začrtanega cilja. Svojo pot je začel v Sežani in od tam naprej v Kozini, na Igu ter v MRK Ljubljana.  “Prednost RK Grosuplje se kaže predvsem v ambicijah, okrepitvah in uresničljivih ciljih. Okrepitve so zelo dobro nanizane, saj je okrepljena prav vsaka rokometna pozicija. Vsak nov igralec v ekipo prinaša prepotrebne izkušnje, ki jih bomo letos pridoma izkoriščali,” je ob prihodu dejal Makivić, ki bo ekipo Grosuplja okrepil na poziciji levega zunanjega. 

Grosupeljčani so kot peto okrepitev predstavili izkušenega Primorca Tineta Ponikvarja, ki je z rokometom začel že pri rosnih šestih letih. Svoje bogate izkušnje je nabiral v Kopru, Izoli, Kozini, na Slovanu ter nazadnje na Igu. V Grosuplje prihaja, saj ga je pritegnila vizija kluba. Prihaja kot okrepitev v vratih in kot trener vratarjev. “Prednost RK Grosuplja v novi sezoni je, da bomo motivirano stopili skupaj, se borili za vsako žogo, vsako obrambo, vsak gol ter se ne bomo predali do zadnjega sodnikovega žvižga,” je povedal Tine Ponikvar. 

 

FOTO: RK GROSUPLJE FB

Komentarji