Grosupeljčani še en korak bližje 1. B ligi

Pretekli vikend so se po Sloveniji odvili dvoboji predzadnjega, 17. kroga 2. državne lige v rokometu. V soboto 6. 4. 2019 sta se med drugimi pomerili tudi moštvi RK Kronosa in RK Grosupljega. Slednji so se v pršenjem krogu po veliki zmagi nad ekipo RK Cerkelj – Radovljice zavihteli na drugo mesto ligaške lestvice, kar jim v kolikor ga ohranijo do konca, pripelje napredovanje v 1. B ligo. Tako so tudi v sobotni obračuni krenili visoko motivirani, da drugo mesto z morebitno zmago obdržijo.


Prvi zadetek na tekmi je pripadel Luki Kamnikarju, ki je domačo ekipo Kronosa pripeljal do vodstva z 1:0, Grosupeljčani so po golu Tilna Zakotnika sicer takoj izenačili (1:1), vendar pa so domačini hitro pokazali, da so razigrani in v odlični dnevni formi, ter z delnim izidom 3:0 povedli na 4:1. Gostje so se posledično hitro »prebudili« in si do 11. minute priigrali izenačenje na 4:4. V nadaljevanju prvega dela igre pa so nato počasi prišli do nekaj golov prednosti pred Logatčani, in polčas zaključili z rezultatom 11:14.

V nadaljevanju obračuna so domačini hitro znižali zaostanek na le dva zadetka razlike 12:14, toda igra Grosupeljčanov je bila v primerjavi s prvim delom veliko bolj uigrana in napadalna. Do 40. minute so svojo prednost povečali na pet golov (13-18) in nato do konca tekme niso več popustili. Rokometaši Kronosa tako niso več našli prave rešitve za nasprotnika, kot jim je to uspevalo v prvem delu tekme in Grosupeljčani so si na koncu z visoko zmago osmih zadetkov (17:25) že skoraj zagotovili mesto, ki vodi v 1. B ligo.

Najboljši strelec pri ekipi Kronosa je bil tokrat s šestimi zadetki Vid Šebalj, pri Grosupljem pa se je s sedmimi najbolj izkazal Tilen Zakotnik.

RK Kronos – RK Grosuplje: 17:25 (11:14)

RK Kronos: Komar, Okorn, Ribič 1, Kamnikar 3, Kovačevič 2, Lukič, Šebalj 6, Musar – Kumer 1, Jurkovič 2, Valentinčič 1, Feuš 1

Izključitve: 8 min

Rumeni kartoni: 1

Rdeči kartoni: 1

7 – metrovke: 3/5

RK Grosuplje: Mišigoj, Mušič, Kitak 5, Fortuna, Rede, Ferkulj 2, Virant, Stare, Pišek 1, Pekeč, Slemenjak 3, Harbaš 1, Verbič3, Corel 3, Zakotnik 7

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 3/3

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/RK Grosuplje

 

Komentarji