Po napetem obračunu zmaga Kozincem

Pretekli vikend so v sklopu 2. Državne lige potekali zaključni dvoboji v predzadnjem, 17. krogu letošnje sezone 2018/19. Ekipa RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina je v soboto 6. 4. 2019 v domači modri dvorani gostila rokometaše RK Arconta iz Radgone.


Prvi zadetek na obračunu je pripadel gostujoči ekipi, ko je za 0:1 domačega vratarja premagal Marko Cotič. Kozinci so rezultat po zadetku Petra Hrvatina hitro izenačili (1:1) in uvodne minute so tako minile v znamenju precej enakovredne igre obeh ekip. V sedmi minuti je domačinom z dvema zaporednima zadetkoma uspelo preiti na minimalno prednost (5:3) in to razliko ohranjati vse do 15. minute obračuna, ko je Radgončanom ponovno uspelo izenačiti (9:9). Nadaljevanje prvega polčasa je tako minilo v podobnem tempu. Domačinom je sicer nekolikokrat še uspelo povesti – v 28. minuti so vodili s tremi zadetki prednosti, toda gostje so se vedno uspešno vrnili v igro in ekipi sta se po 30. minutah igre razšli z rezultatom 17:16 v korist domačih.

Tudi nadaljevanje obračuna je bilo zelo izenačeno, nobeni izmed ekip se ni uspelo »odlepiti« in narediti večje razlike v rezultatu, ki bi jih vodila do mirnega zaključka tekme. V 45. minuti srečanja je bil rezultat tako 24:24, kar pa je nekoliko vzpodbudilo domače igralce, ki so bolj »zagrizli« v napadu in si do 50. minute priigrali tri gole prednosti. Razliko je domačinom uspelo držati in povečati vse do 58. minute (31:27). Potem pa so v samem zaključku večjo zbranost pokazali Radgončani, ki so se s tremi hitrimi napadi Kozincem približali na le zadetek zaostanka. Toda ura na semaforju je žal prehitela nalet gostujoče ekipe in končni rezultat je bil 31:30 in zmaga je ostala doma.

Najboljša strelca sta bila tokrat Peter Hrvatin z devetimi zadetki za zmago Kozincev, ter Tilen Podlunšek, ki pa je prav tako devet zadetkov prispeval za gostujočo ekipo iz Radgone.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina : RK Arcont Radgona 31:30 (17:16)

RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina: Poles P., Obranić, Bekrič 4, Mihalič – Tomažič, Hrvatin P. 9, Hrvatin Ž., Dezors, Bekrić, Poles J. 2, Miklavec 5, Sanabor, Mičovič 7, Korošec 4, Stanotnik, Šapla

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 7/9

RK Arcont Radgona: Perša, Šijanec 2, Gorjup, Vrbnjak, Kous, Šijanec, Bratkovič, Rojht 7, Cotič 7, Kolbl 5, Podlunšek 9

Izključitve: 14 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: 0

7-metrovke: 0/0

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina

Komentarji