Zmaga Cerkljanov na gorenjskem derbiju

V soboto 6. 4. 2019 se je v sklopu predzadnjega, 17. kroga 2. Državne lige v dvorani SGTŠ – Radovljica odvil obračun med domačo ekipo RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) in ekipo RD Alples Železniki. Domača ekipa Cerkelj, ki je sicer celotno sezono držala stik z vrhom je po porazu na derbiju 16. kroga, ko je bila boljša ekipa Grosupljega, znatno znižala možnosti za napredovanje, toda kljub temu so v obračun z Železničani krenili odločno.


Cerkljani so z zadetkom Bena Kamenšaka v uvodni minuti povedli na 1:0. Gostje so takoj izenačili, ko je domačega vratarja premagal Rok Kržišnik. Igra je bila prvih deset minut precej izenačena z minimalnim vodstvom ene ali druge ekipe (10. minuta 5:5), nato pa so eno prestavo višje premaknili domači rokometaši. Z kar petimi zaporednimi zadetki so hitro nadigrali Železničane in v 13. minuti vodili že z 10: 5. Železničani niso našli prave rešitve za razigrano domačo ekipo Cerkelj, ki pa je svojo prednost le še povečevala. Prvi polčas se je tako zaključil z vodstvom sedmih zadetkov v korist Cerkljanov. (21:14)

Tudi v nadaljevanju gorenjskega derbija rokometaši Cerkelj niso niti malo popustili. V 40. minuti so tako vodili že z desetimi zadetki prednosti (28:18) vendar se kljub visokemu vodstvu niso ustavili. Deset minut pred koncem obračuna je ta prednost znašala že 15 golov razlike (50. minuta 35:20), na koncu pa sta se ekipi razšli z rezultatom 39:27.

Za visoko zmago Cerkljanov je največ zadetkov prispeval Jan Debelak, ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar enajstkrat, pri Železničanih pa je bil s sedmimi zadetki najuspešnejši Jan Korošec.

RK Cerklje (RK Cerklje – Radovljica) – RD Alples Železniki: 39:27 (21:14)

RK Cerklje ( RK Cerklje – Radovljica): Miščevič, Debelak 11, Ferjan, Soklič, Stare 8, Grašič 6, Letonja, Križaj 2, Šilc 1, Kovač, Golmajer – Zima, Kamenšak 8, Matičič 1, Valjavec, Mirčevski, Muršec 1

Izključitve: 8 min

Rumeni kartoni: 4

Rdeči kartoni: /

7-metrovke: 3/3

RD Alples Železniki: Gartnar, Kavčič 1, Rant, Korošec 7, Stojanovič 1, Tomac – Teržan, Šmid 3, Kržišnik 4, Arman, Božnar 2, Resnik 3, Šter 1, Tušek 5

Izključitve: 6 min

Rumeni kartoni: 3

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke 2/4

Pripravila: Nika Baznik

Foto: Facebook/ RK Cerkje – Radovljica

Komentarji