Guillaume Gille: “Čakali bomo do zadnjega momenta”

Švedi so se preko Egipta plasirali v polfinale a veseljačenje je bilo pridušeno zaradi hujše poškodbe njihovega glavnega srednjega zunanjega Jima Gottfridssona. Podobni občutki so v francoskem taboru po zmagi nad Nemci. Nikoli Karabatiću so se pojavile bolečine v stopalu, ki so posledica stare poškodbe. 


Dolgoletni član nemškega Flensburga je na tekmi proti Egiptu utrpel zlom prsta na roki in s tem zaključil letošnje svetovno prvenstvo. Zdravniška ekipa je še na licu mesta želela zakrpati Šveda, a se je kmalu videlo, da gre za poškodbo težje narave. Kasneje se je izvedelo, da ga čaka vsaj dvomesečni premor.

Podobne skrbi ima Guillaume Gille. Na četrtfinalni tekmi z Nemčijo se mu je poškodoval eden izmed najbolj odlikovanih igralcev a svetu, Nikola Karabatić. 38-letni član PSG je začutil močne bolečine v stopalu, po tem, ko je obnavljanje stare poškodbe začutil že na tekmi s Črno Goro. Trikratni prejemnik nagrade za najboljšega igralca na svetu po izboru IHF je sicer opravil prvo ogrevanje po prihodu v Stockholm, a še vseeno ni znano kako se bo zadeva izcimila.

Nikola Karabatić: “Rekel sem, da bom igral dokler me ne bo bolelo… in boli me”

Guillaume Gille, francoski selektor: “Čakali bomo do zadnjega momenta”

 

 

Komentarji