Hrvatice in Francozinje v drugi del s stoodstotnim izkupičkom

Slovenkam žal ni uspel veliki preobrat za napredovanje v drugi del tekmovanja. Hrvatice še naprej navdušujejo in odhajajo v drugi del z 4 točkami, prav tako kot Francozinje. Nizozemke so z zmago nad Madžarsko izločile Srbkinje in odhajajo v drugi del z 2 točkama


Hrvatice so znova navdušile in premagale Srbkinje. Tako Srbkinje odhajajo domov, Hrvatice pa v drugi del s 4 točkami in odlično priložnostjo za polfinale. Hrvatice so tekmo bolje začele a so se Srbkinje zbrale ter v drugi polovici prvega polčasa prevzele pobudo. A Hrvatice se niso dale in polčas se je končal z 14-14. V začetku drugega polčasa so bile nekoliko boljše Hrvatice, a več kot 2 zadetka prednosti si niso priigrale. Srbija je nato povedla že za 2 in zdelo se je da imajo vse v svojih rokah, Hrvatice pa so spet prikazale odlično končnico in zmagale z 24-25. Za Srbijo je Katarina Krpež dala 5 golov, za Hrvaško pa Dora Krsnik 6.

Francozinje so v neposrednem obračunu za prvo mesto premagale domačinke Danke. Prvi polčas je bil izjemno izenačen, nobena ekipa se ni uspela odlepiti na več kot 5 golov. V drugem delu pa je Francija prevzela pobudo in vodila celoten polčas, tekmo pa dobila z 23-20. Za Francijo sta bili najbolj razpoloženi Grace Zaadi in Orlane Kanor z 5 goli, za Danke pa so Mia Bidstrup, Anne Mette Hansen in Kristina Jorgensen dale 4 gole.

Nizozemke so si z zmago nad Madžarkami zagotovile napredovanje in prenos dveh točk v drugi del prvenstvu. V prvem polčasu so sicer zaostajale že za 4 gole, ob polčasu pa za 2, bilo je 13-15. V zadnji četrini 2. polčasa so se Nizozemke zbrale in z serijo 8-4 dobile tekmo z 28-24. Za Nizozemke je Kelly Dulfer dosegla 8 golov, za Madžarke pa so po 4 gole dosegle Noemi Hafra, Sandra Zacsik in Aniko Kovacsics.

REZULTATI EP 6 TEKMOVALNI DAN:

Črna gora : Slovenija 26:25(15:9)

Srbija : Hrvaška 24:25(14:14)

Francija : Danska 23:20(12:11)

Nizozemska : Madžarska 28:24(13:15)

 

FOTO: Anže Malovrh/Kolektiff

Komentarji