Prvi poraz Trebnja v Evropi

Rokometaši RK Trimo Trebnje so nocoj v EHF Ligi v sklopu 6. krogu gostovali v Bitoli. Na Severu Makedonije so se tako kot pred tednom dni na domačem parketu, pomerili z ekipo Eurofarm Pelister. Trebanjci so tekmo pred tednom dni dobili z rezultatom 28:24. To je za rokometaše Trime sicer šele tretje tekma lige. Tokrat so doživeli prvi poraz. Rokometaši iz Severne Makedonije si bili namreč boljši z 33:26.


Izjemno izenačena tekma že od samega začetka srečanja. V prvi polovici prvega dela igre smo spremljali igro z veliko menjavanja v vodstvu, kjer nobena izmed ekip ni imela več kot enega zadetka prednosti. V začetku 16. minute pa so domačini prvič prišli na dva gola prednosti (10:8). A tudi to ni prav spremenilo poteka srečanja. Igra gol za gol se je nadaljevala. In tako je bilo vse do 23. minute, ko so gostitelji po zadetku Stipeta Mandalinića povedli za tri gole (14:11). Takrat se je domačinom odprlo in prednost so začeli še povečevati. In tako je bilo vse do konca prvega polčasa. Rokometaši Eurofarma so si do odmora priigrali šest zadetkov prednosti. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 20:14. Trebanjce je tako v drugem polčasu čakala zahtevna naloga do še tretje zmage v Evropi.

Na začetku drugega polčasa smo spremljali podobno srečanje kot na začetku tekme. Igra gol za gol se je nadaljevala. Po desetih minutah drugega dela igra pa so ponovno sledile minute domačinov. V 45 minuti so vodili že z osmimi zadetki prednosti (26:18). Kot se je izkazalo je bilo dovolj za rokometaše iz severa Makedonije, da so prišli do svoje prvega zmage v letošnji sezoni pokala EHF. DO konca srečanja so namreč tekmo le še nadzorovali in na koncu slavili z rezultatom 33:26.

EUROFRAM PELISTER : TRIMO TREBNJE 33:26 (20:14)
Mandalinić 11, Kusan 6; Rašo 8, Hamidović in Sarak po 4

Standings provided by SofaScore LiveScore

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji