Velika vrnitev Slovenkam ni uspela! Naše zapuščajo Dansko!

Slovenska ženska reprezentanca je po porazih proti Danski in Franciji odigrala še zadnjo, tretjo tekmo skupinskega dela prvenstva. Nasprotnice so bile reprezentantke Črne Gore, Slovenija pa je za napredovanje med najboljšo dvanajsterico prvenstva nujno potrebovala zmago. Žal so si Slovenske že v prvem polčasu nabrale visok zaostanek, v drugem polčasu pa le-tega niso uspele izničiti. Na koncu so morale Črnogorkam priznati premoč (26-25), evropsko prvenstvo pa je za Slovenijo zaključeno.


Podobno kot na tekmi proti Franciji so Slovenske dobro odprle srečanje in prišle do hitrega vodstva z 2-0. Po podaji Tjaše Stanko je najprej zadela Tija Gomilar Zickero, nato pa je Stankova zadela še sama. Na žalost pa se je naši ponovil mrk iz tekme proti Franciji, ko so nasprotnicam dovolile visok delni izid in pobeg na udobno vodstvo. Najprej so Črnogorke zadele štirikrat zapored in povedli s 4-2, nato je Ana Gros znižala na 4-3, a sledila je nova serija Črne Gore. V 15. minuti je semafor kazal 8-3 in Uroš Bregar je vzel minuto odmora. Po minuti odmora je zadela še Majda Mehmedović, nato pa je Ana Gros vendarle znižala na 9-4 in tako prekinila strelski post Slovenije. Slovenke so v preostanku polčasa igrale bolje in se pred iztekom polčasa celo približale na vsega štiri gole zaostanka (13-9), na žalost pa je nato dvakrat zadela Jelena Despotović in postavila izid polčasa (15-9).

Podobno kot na prejšnji tekmi so se Slovenske torej tudi tokrat znašle pred izzivom lovljenja velikega zaostanka. Na žalost jim podvig tudi na tej tekmi ni uspel. Slovenija ob uvodu v drugi polčas ni bila niti blizu tega, da bi ujela priključek, saj so Črnogorke zaigrale še bolje in do 42. minute prednost povečale že na 22-14. Kljub temu se slovenska reprezentanca ni vdala. Z nekaj mini serijami so v 50. minuti prišle na 24-20, nato pa so izkoristile 7-minutni mrk Črnogork in prišle na vsega gol zaostanka (25-24). Slovenke bi morale ubraniti napad Črne Gore in nato iskati izenačenje, a je najprej za 26-24 zadela Itana Grbić, nato pa je na drugi strani iz krila neuspešno poskušala Barbara Lazović. Tekma je bila v tistem trenutku odločena, našim pa ne bi pomagal niti neodločen izid, saj so za napredovanje potrebovale zmago.

Slovenija tako po skupinskem delu zapušča evropsko prvenstvo. Nova evropska priložnost za našo reprezentanco bo na sporedu leta 2022, ko bo naša država sogostiteljica EP v ženskem rokometu.

Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Komentarji