Ig in Grosuplje brez zmagovalca, Gorišnica boljša od Črnomlja

Pred nami sta že dve tekmi, ki sta bili odigrani v 24. krogu 1.B lige. Tekma med ekipama ŠD Mokerc Kig in RK Grosuplje ni prinesla zmagovalca, rokometaši Gorišnice pa so na tekmi začelja slavili proti ekipi Črnomlja. Rokometaši Krškega in Sevnice so bili v tem krogu prosti in so imeli tako dodaten teden za počitek in pripravo na zaključek sezone.


ŠD MOKERC KIG : RK GROSUPLJE  25:25 (11:14)
Drnovšek 6, Štrukelj in Redek po 4; Sivka 8, Majzelj in Lukan po 4

Grosupeljčani so odločno vstopili v tekmo in hitro povedli z 0:2. Na začetku tekme so gostje narekovali potek srečanja in v 14. minuti prednost povišali na štiri gole (4:8) in tako domačega stratega Dejana Vujiča prisilili v minuto odmora. A Ižancom, ki so skozi celoten prvi del srečanja lovili priključek z nasprotnikom tega nikakor niso mogli ujeti. Tako so gostje na odmor odšli s prednostjo treh golov ob rezultatu 11:14. Hitro na začetku drugega polčasa so se domači približali le še na gol zaostanka (13:14) in dali vedeti, da nas čaka zanimivih drugih 30. minut. A Grosupeljčani vseeno niso dovolili, da bi Ižanci prehitro ujeli priključek in tako držali prednost dveh zadetkov. V 41. minuti pa so to prednost znova dvignili na štiri gole (15:19). Ponovno pa so nekoliko bolj pritisnili gostitelji in v 51. minuti prvič na tekmi povedli 22:21. Do konca obračuna smo videli še nekaj menjavanja v vodstvu, a se je na koncu tekma končala brez zmagovalca ob rezultatu 25:25.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : RK ČRNOMELJ  31:25 (15:14)
Šandor 6, Zupanič 5; Medic 7, Janković in Jovanović po 3

Domačini so tekmo odlično začeli in hitro povedli s 4:1. Tako je moral že v zgodnji fazi srečanja po minuti odmora seči gostujoči trener Marjan Novak. Domačini pa niso popuščali in v 13. minuti povedli s štirimi goli prednosti (9:5). Nato pa so se prebudili tudi gostje in po delnem izidu 1:5 v 20. minuti izid izenačili na 10:10. S svojo minuto odmora je moral tako odreagirati tudi domači strateg Siniša Radujkovič. Do konca prvega dela igre smo bili nato priča igri gol za gol. Zadnji gol za vodstvo ob polčasu z rezultatom 15:14 pa so dosegli rokometaši Gorišnice. V drugi polčas so bolje vstopili Črnomeljčani in v 36. minuti povedli z 17:19. Tako je v zgodnji fazi drugega dela igre po minuti odmora segel Radujkovič. S tem je prebudil svoje varovance, ki se rezultat hitro izenačili in kasneje tudi povedli. V nadaljevanju so si ponovno priigrali nekoliko višjo prednosti, ki je tokrat niso več izpustili iz roke. Na koncu so se domači veselili zmage z rezultatom 31:25.

FOTO: ŠD Mokerc KIG

Komentarji