Krka trepetala za zmago, Izola in Dol brez večjih težav do novega para točk

Po tednu premora so se na rokometna igrišča vrnili tudi rokometaši v 1.B ligi. Krkšasi so morda kar nekoliko težje od pričakovanj prišli do nove zmage, saj so se Škofljičani v zaključku povsem približali, Igralci Železnikov pravih možnosti proti Izolanom niso imeli, podobno pa velja tudi za rokometaše Radovljice, ki so morali priznati premoč Dolu.


MRK KRKA : ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK  31:30 (16:13)
Knavs 11, Matko 5; Rot 8, Dolinšek Kogoj 6

Gostje so dali že od samega začetka vedeti, da domačih ne čaka lahka naloga. Krkaši so v 10. minuti sicer povedli s 6:4, a so igralci Škofljice rezultat hitro izenačili na 6:6. A sledil je nov nalet Novomeščanov, ki so v 19. minuti po zadetku Uroša Knavsa povedli z 10:7. A gostje so še enkrat stopili skupaj in rezultat znova izenačili, tokrat na 10:10. V zaključku so si gostitelji znova priigrali tri zadetke prednosti (14:11), ki so jih tokrat zadržali do konca prvih 30. minut. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 16:13. Na začetku drugega polčasa so domači povedli s petimi goli prednosti (18:13). Rokometaši iz Novega mesta tokrat niso dopustili, da bi se Škofljičani ponovno vrnili v tekmo. V 40. minuti so po zadetku Žana Grojzdka, prednost prvič na tekmi povečali na šest golov (23:17). Nov hud udarec pa je za goste sledil v 46. minuti. Pri rezultatu 25:21 je rdeč karton prejel Žiga Regner eden izmed najboljši strelcev ekipe. A kot se je zazdelo je to njegove soigralce le še podžgalo. Lovili in lovili so nasprotnika ter rezultatski priključek in v 59. minuti so prišli le še na gol zaostanka (31:30). To se je na koncu izkazalo tudi za končni rezultat, tako da so se lahko domači veselili novih dveh točk.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD BUTAN PLIN IZOLA  20:30 (11:17)
Tušek in Štremfelj po 5; Poberaj 10, Dugajlić in Galina po 5

Domači so na začetku tekme povedli z 2:1, nato pa so na sceno stopili gostje, v 15. minuti povedli z 5:9. Tako je moral z minuto odmora odreagirati domači strateg Agron Shefketi. Njegovim varovancem je zaostanek uspelo prepoloviti (7:9) in niso dopustili, da bo si gostje znova priigrali višjo prednost. Primorce je to uspelo šele v zaključku prvega polčasa, ko so si do 30. minute priigrali pet zadetkov prednosti (11:17). Izolani so na začetku drugega polčas prednost povečali na sedem golov (13:20) in tako so lahko bistveno mirneje pričakali nadaljevanje srečanja. Ekipi sta nadaljevali v igri gol za gol. Gostje so držali prednost sedmih golov, nato pa v zadnjih 10. minut vstopili s prednostjo devetih golov (17:26). Tekma je bila tako že odločena. Primorci pa so tik pred koncem povedli z dvomestno prednostjo in se veselili zmage z rezultatom 20:30.

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK DOL TKI HRASTNIK  21:29 (11:11)
Debelak Ž. 7, Fajon 6; Ajdari 10, Simončič 5

Po uvodnem vodstvu domače ekipe z 2:1 so na sceno stopili gostje in povedli z 2:4. Po nekaj zaspani naslednjih minutah se je po slabi polovici prvega dela igre spet začelo nekoliko več dogajati. Je pa to vse skupaj pripeljalo do vodstva gostujoče zasedbe s tremi zadetki razlike (5:8). Tako je moral po minuti odmora seči strateg Radovljice, Goran Debelak. Domači so zaostanek hitro znižali le še na gol zaostanka (7:8). Dolani so nato znova prišli do treh golov prednosti (7:10), a je zaključek prvega dela igre pripadel domačim, ki so do konca prvih 30. minut rezultat izenačili na 11:11. Po izenačenih, in s kar nekaj menjavanja v vodstvu, prvih 10. minutah drugega polčasa je pri izidu 17:15 po minuti odmora segel gostujoči trener Gregor Pesko. Uspelo mu je ustaviti nalet domače zasedbe in njegovi varovanci so rezultat hitro izenačili na 17:17. Po nekaj izenačenih minutah pa so Dolani glavno razliko naredili v zadnjih 12. minutah, ko so po delnem izidu 2:10 razrešili vse dvome v zmagovalcu. Na koncu so se veselili zmage z osmimi goli naskoka (21:29).

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji