Ig in Krško brez tekme, Sevnica boljša od Črnomlja, Škofljica in Grosuplje brez zmagovalca

Preglejmo še ostale tri, oziroma, če smo natančni dve tekmi, ki sta bili na sporedu v 1. krogu 1.B lige. Tekma med ekipama ŠD Mokerc Kig in RK Krško je bila zaradi okužb s koronavirusom namreč prestavljena. Na prvi tekmo so se zmage veselili igralci Sevnice, ki so bili boljši od Črnomlja, na sosedskem derbiju med Škofljico in Grosupljem pa zmagovalca nismo dobili.


ŠD MOKERC KIG : RK KRŠKO

Tekma je bila zaradi okužb s koronavirusom v taboru ekipe ŠD Mokerc Kig prestavljena.

RK ČRNOMELJ : RK SEVNICA 27:32 (10:16)
Medic 9, Jovanović 8; Cigler 13, Štarkl, Mastnak in Koritnik po 4

Rokometaši Črnomlja so tako kot igralci RD Alples Železniki, skozi šivankino uho obdržali mesto med 1.B ligaši. Rokometaši Sevnice pa so lansko sezono končali na končnem 7. mestu. Sevničani so že od začetka prevzeli pobudo. Čeprav je bila ta jalova, so imeli pred domačini v prvi polovici prvega polčasa dva gola prednosti. Po dobri polovici polčasa so prednost povišali na tri gole (4:7), a pravega ritma, da bi se oddaljili niso imeli. A s trdo borbo so si uspeli priigrati tudi že lepo prednost šestih golov (8:14). Razlika šestih zadetkov je bila tudi po prvih 30. minutah. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultat 10:16. V drugi polčas so bolje vstopili domači, ki so zaostanek hitro zmanjšali na štiri gole (13:17). Lovili so nasprotnika, da bi se vrnili v igro, a zgodilo se je ravno obratno. V 43. minuti so gostje znova prišli do šestih golov prednosti (17:23) in tehtnico prevesili v svojo korist. A gostitelji so imeli svoje načrte in so le nekaj minut kasneje zaostanek znižali na le še tri gole (21:24) in se tako počasi vračali v tekmo. A lovljenje nasprotnika je pustilo posledice. V zaključku je domačim zmanjkalo moči, kar so izkoristili rokometaši Sevnice in zabeležili prvo zmago v novi sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 27:32.

ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK : RK GROSUPLJE  26:26 (13:13)
Kljun 7, Regner 6; Sivka 7, Zafran, Kitak, Plut in Zakotnik po 4

Rokometaši Škofljice so lansko sezono sklenili na 9. mestu, Grosupeljčani mesto pred njimi. Že v lanski sezoni smo spremljali izjemno zanimive obračune med omenjenima ekipama. Nič drugačen zgodbe nismo pričakovali tokrat. A v tekmo so bolje vstopili gostje, ki so v 7. minuti vodili že s 1:4. Čeprav so domači lovili priključek vsaj v prvi polovici polčasa tega niso uspeli ujeti. So pa zato v 17. minuti uspeli zaostanek znižati na en gol zaostanka (6:7). Ekipi sta trdo in borbeno igro prikazali vse do konca prvih 30. minut. Temu priča tudi rezultat. Ekipi sta na odmor odšli rezultatsko poravnani (13:13). Tudi v drugi polčas so bolje vstopili gostje in si tudi tokrat priigrali tri gole prednosti (15:18). A domačini so tokrat rezultatski priključek ujeli veliko prej in s tem niso dovolili, da bi se Grosupeljčani preveč oddaljili. V 45. minuti pa so domači sploh prvič na tekmi povedli in sicer pri rezultatu 20:19. Pri tem se niso ustavili in do 49. minute prednosti povečali na tri gole (22:19). Tako je moral z minuto odmora reagirat gostujoči trener Andraž Podrvšič. Kot se je izkazalo je to njegovim varovancem pomagalo, saj jim je uspelo ujeti rezultatski priključek (24:23). Do konca nismo videli več nič kaj pretresljivega. Ekipi sta se na koncu razšli brez zmagovalca (26:26).

FOTO: ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak

Komentarji