Gorišnica, Radovljica in Izola kot novinci do prvih zmag

Začelo se je tudi tekmovanje v 1.b ligi. In tako kot lani bomo za vas spremljali tudi to.  V dveh članih bomo napisali kratka poročila vseh šestih tekem. Začenjamo z zmagami treh novincev v ligi. Dva sta se v 1.B ligo preselila iz 2. lige, eden izmed njih pa iz Lige NLB. Rokometaši RD Moškanjci Gorišnica so bili boljši od ekipe RD Rudar, Izolani so bili na derbiju izpadlih iz Lige NLB boljši od Krke, Radovljičani pa so bili na gorenjskem derbiju boljši od Železnikov.


RD RUDAR : RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA  24:28 (11:15)
Deković 7, Strehar in Markošek po 5; Šandor 8, Krasnič 7

Prvo tekmo sezona sta že v petek odigrala ekipi RD Rudar in RD Moškanjci-Gorišnica. Rudar je lansko sezono v 1.B ligi končal na 10. mesto, medtem ko, so igralci Gorišnice povratnik v 1.B ligo. V eno kakovostno tekmovanje višje so prišli kot prvaki 2. lige. In še po polovice prvega polčasa je kazalo, da bomo priča izjemno izenačeni tekmi. Nato pa so gostje povedli z 6:8 in tako prisilili domačega stratega Roka Koprivca v minuto odmora. S tem mu je vsaj nekoliko uspelo ustaviti nalet gostov. Do zadnjih 5. minut prvega polčasa smo tako spremljali igro gol za gol. V zadnjih 5. minutah pa znova nalet gostov. Do konca polčasa so si priigrali štiri gole prednosti (11:15) in lahko nekoliko mirneje pričakali drugi polčas. Skozi večino drugega polčasa smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. V 55. minuti pa so se po zadetku Marina Dekovića približali le še na gol zaostanka (23:24). Dodaten udarec je ekipi Gorišnice predstavila izključitev Domna Krasniča, ki je bil izključen v 56. minuti. Domači so takoj po tej izključitvi rezultat izenačili na 24:24. V zadnjih treh minutah pa so si gostje priigrali nazaj štiri gole prednosti in slavili z rezultatom 24:28.

MRK KRKA : RD BUTAN PLIN IZOLA  26:27 (14:13)
Kukman 10, Avsec in Knavs po 5; Poberaj 12, Nikolić 8

Že v uvodnem krogu smo bili priča dvoboju ekipa, ki sta lani nastopali v Ligi NLB. In glede na lansko sezono smo lahko pričakovali še eno izjemno izenačeno tekmo. V prvem polčasu smo spremljali igro gol z gol z nekaj menjavanja v vodstvu. A nobena ekipa ni vodila z več kot enim zadetkom prednosti. Na odmor pa so s prednostjo enega zadetka odšla ekipa Krke (14:13). V drugi polčas so bolje vstopili domači in v 41. minuti povedli z štirimi goli prednosti (19:15). Izolani so vztrajno lovili priključek in ga v 53. minuti tudi ujeli (23:23) in en napad kasneje znova tudi povedli (23:24). Primorci so tudi v zaključku ohranili zbranost in na koncu po preobratu slavili z rezultatom (26:27).

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  31:24 (13:13)
Debelak J. 8, Debelak Ž. 6; Maček 5, Štremfelj, Kavčič in Arman po 4

Rokometaši Radovljice so še eni izmed novincev v letošnji sezoni 1.B lige, potem ko so lani v drugo ligaški druščini osvojili 2. mesto. Rokometaši Železnikov pa so srečno obstali v 1.B ligi po tem, ko so klubi sprejeli sklep o tem, da nobena izmed ekip ne bo izpadla. Tekmo so bolj odprli gostje, ki so hitro povedli z dvema zadetkom prednosti (1:3). Prednost dveh zadetkov so držali vse do 13. minute, ko so povedli z 3:6. V nadaljevanju je sledila izenačena tekma. V zaključku prvega polčasa pa so domačini prevzeli pobudo, tudi povedli (12:11), a ekipi sta na odmor odšli poravnani (13:13). S tempom konca prvega so gostitelji odprli tudi drugi polčas. Tako so v 36. minuti povedli s tremi goli prednosti (17:14). Radovljičani so bili boljši nasprotnik v drugem polčasu . Tako so v 45. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (22:17). Do samega zaključka je prednost domačih nihala med tremi in petimi zadetki. Od 56. minute naprej pa so Radovljičani stopili na plin in s štirimi zaporednimi zadetki naredili dovolj veliko razliko za zmago. Tekma se je končala z zmago domačih 31:24.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji