Krimovke v zaključku ob točke na Švedskem

Svojo sezono so odprle tudi rokometašice RK Krim Mercator. Za začetek jih je čakalo gostovanje v ligi prvakinj. Nasproti so jim stale rokometašice švedskega Savehofa. To bo torej prva resna preizkušnja za Krimovke. Po številu pripravljalnih tekem so sedaj na sporedu obračuni, ki že nekaj pomenijo. Na pripravljalnih tekmah so tigrice kazale dobre predstave. A nekaj so pripravljalne tekme, nekaj povsem drugega pa tekme lige prvakinj. A v kolikor bi Krimovkam uspelo prikazano iz pripravljalnih tekem prenesti še v resne obračune bi bil to ogromen pokazatelj dobrega pripravljalnega dela. 


In rokometašice Krima so v tekmo vstopile odločno in v 10. minute vodile s štirimi goli prednosti (0:4). Nato pa se je odprlo tudi Švedinjam. V slabih 3. minutah so zaostanek znižale na vsega en zadetek (3:4). Krimovke so si z dvema hitrima goloma ponovno priigrale nekoliko večjo prednost (3:6), a so se igralke Savehofa še enkrat več vrnile in tokrat rezultat celo izenačile (6:6). Nekaj trenutkov smo bili nato priča igri gol za gol. Znova pa so si prednost dveh zadetkov priigrale Krimovke. Po pol proti napadu, ki ga je uspešno zaključila Maja Svetik so povedle z 8:10. Tigrice so v zadnjo minuto prvega polčasa vstopile s tremi zadetki prednosti (9:12). Nato pa nekaj športne nesreče in nekaj tehničnih napak in Švedinje so se približale le še na en gol (11:12). A Krimovke so na odmor vseeno odšle z dvema zadetkoma prednosti. Za to je v zadnji sekundi prvega polčasa poskrbela Allison Pineau. Rezultat po 30. minutah je bil tako 11:13 v korist slovenskih državnih prvakinj.

V drugi polčas so bolje vstopile domačinke in rezultat hitro izenačil na 13:13. Nato smo spremljali igro gol za gol. Na začetku 38. minute pa so rokometašice Savehofa prvič na tekmi tudi povedle (17:16). A vodstvo Švedinj je bilo kratkotrajno, saj so tigrice že v 43. minuti znova povedle (19:20). A menjavanja v vodstvu s tem še ni bilo konec, saj so igralke Savehofa ob koncu 49. minute znova povedle (23:22). V zadnjih 10. minutah pa smo spremljali izjemno predstavo obeh ekip. Od tega, da so Švednije povedle z 25:23, do tega, da so se Krimovke z borbenostjo najprej vrnile in rezultat izenačile (25:25) in kasneje tudi znova povedle (25:26). Pri rezultatu 27:27 pa se je zgodilo ogromno. Ob koncu 27. minute je bila izključena Allison Pineau. In po dobri minuti kazni ter izgubljeni žogi Savehofa pa je prav Pineaojeva kljub temu, da je bila izključena ponovno vstopila v igro in svoji ekipi prislužila novo dvominutno kazen. Trideset sekund do konca srečanja je bil rezultat na semaforju 28:28. Tako je ob napadu Savehofa, njihov trener Andreas Wallin zahteval minuto odmora. Po novem zadetku Švedinj in vodstvu 29:28, pa je po minuti odmora z željo, da svoje varovanke pripravi na zadnji napad, posegel tudi Uroš Bregar. A napad se Krimovkam ni iztekel po načrtih in tako so v zaključku srečanja izgubile (29:28) pomembne točke pred nadaljevanjem lige prvakinj.

Pri domačinkah je bila z 10 zadetki najučinkovitejša Jamina Roberts. Z 11 obrambami je levji delež k tej zmagi dodala tudi vratarka Sofie Borjesson. Pri Krimovkah je bila s 7 goli najbolj razpoložena Tjaša Stanko.

SAVEHOF : KRIM MERCATOR  29:28(11:13)
Roberts 10, Koppang 6; Stanko 7, Krpež-Šlezak 5

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji