Ig in Sevnica do zmag

Preglejmo še ostali dve tekmi, ki sta bili na rednem sporedu 3. kroga 1.B lige. Rokometaši ŠD Mokerc Kig so bili pred domačimi navijači boljši od RK Frankstahl Radovljica, Grosupeljčani pa so morali na domačem parketu premoč priznati rokometašem Sevnice. Tekma med RD Moškanjci Gorišnica in RD Alples Železniki je bila prestavljena.


ŠD MOKERC KIG : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 32:29 (18:12)
Redek 8, Jerlah 7; Debelak J. 6, Fajon, Polančec in Debelak Ž. po 5

Ižanci so po odpovedani prvi tekmi, prvo tako dočakali v drugem krogu in jo končali z neodločenim rezultatom. Igralci Radovljice pa so sezono začeli z zmago v drugem krogu pa so bili prosti. Domačini pa so bili odločni, da si v svoji dvorani priigrajo prvo zmago v sezoni. V 7. minuti so tako vodili že s petimi goli naskoka (6:1). Rokometašem Radovljice se je odprlo šele po polovici prvega dela igre. Do 22. minute so zaostanek znižali le še na en gol (11:10). Zaključek polčasa pa je pripadel gostiteljem. Te se po delnem izidu 7:2 na odmor odšli s šestimi goli prednosti (18:12). V prvih 10. minutah drugega polčasa smo spremljali igro gol za gol, nato pa so gostje začeli zaostanek nižati. V 44. minuti so se približali na tri gole zaostanka (23:20). Nalet gostov je moral z minuto odmora prekiniti domači trener Dejan Vujič. In to mu je tudi uspelo. Njegovi varovanci so hitro ušli na pet zadetkov prednosti (25:20). V 55. minuti so se gostje znova približali. Tokrat na dva gola (28:26) in zdelo se je da nas čaka izjemno napeta končnica. A domači se s tem niso strinjali in niso dopustili, da bi se Radovljičani še dodatno približali. Tekma se je končala z zmago domačih (32:29).

RK GROSUPLJE : RK SEVNICA  30:34 (13:18)
Jakše 7, Plut 6; Cigler 9, Perko 8

Grosupeljčani so v sezono vstopili z enim neodločenim rezultatom ter enim porazom, na drug strani Sevničani z eno zmago in enim porazom. Od začetka smo spremljali izenačen boj z kar nekaj menjavanja v vodstvu. Sevničani so si kot prvi priigrali nekoliko višjo prednost, a to se je zgodilo šele v 22. minuti, ko so povedli s tremi goli prednosti (10:13). Do odmora so prednost se povečali in prvih 30. minuti končali s petimi goli prednosti (13:18). Gostje so suvereno vstopili v drugi polčas in imeli v 35. minuti na svojem računu že osem zadetkov prednosti (14:22). Prednost Sevničanov je v drugem polčasu nihala med šestimi in osmimi goli. Domači so v samem zaključku zaostanek začeli nižati, a kaj več od treh zadetkov (30:33) jim ni uspelo. Tekma se je končala z rezultatom 30:34.

Kot že rečeno je bila tekma med RD Moškanjci Gorišnica in RD Alples Železniki prestavljena, in sicer na 6. oktober 2021 ob 19:00. Ekipa RD Rudar pa je bila v tem krogu prosta.

FOTO: ŠD Mokerc Kig

Komentarji