Igralec Kiela prehitel največje

Na tekmi prve nemške Bundeslige Kiela proti GWD Minden se je igralec črno-belih, Niclas Ekberg, za vedno vpisal v zgodovino nemškega kluba. Švedski stroj za doseganje zadetkov je namreč v 49. minuti tekme proti Mindnu dosegel svoj 1333 zadetek v dresu Kiela in se uvrstil na prvo mesto večne lestvice strelcev nemškega giganta v Bundesligi.


V 49. minuti tekme 1. nemške Bundeslige med THW Kiel in GWD Minden je v dvorani zadonelo. Svoj 1333. zadetek v dresu Kiela je dosegel Šved Niclas Ekberg, ki je poskrbel za pravo evforijo v domači dvorani. S tem zadetkom je Ekberg postal najboljši strelec v zgodovini kluba prve nemške Bundeslige, po tem ko je na vrhu prehitel legendarna igralca Kiela Maxa Wislanderja in Filipa Jicho.

Ob doseženem zadetku in mejniku je bilo v dvorani Kiela slišati ovacije na račun švedskega igralca. Ekberg se je po zmagi nad Mindnom in doseženem rekordu v dresu Kiela tudi odzval: “Zdaj se še ne zavedam, kaj mi je uspelo. Odločilni faktor za to, da zmagujemo, ni kdo dosega zadetke. Po koncu moje kariere pa mislim, da se bom ozrl nazaj in šele takrat videl, kako veliki igralci so zadevali za ta klub in nekako mi jih je uspelo prehiteti.”

 

FOTO: THW Kiel

FOTO: THW Kiel

Komentarji