Adžić: “Nasproti nam bo stalo najboljše, kar lahko rokomet ponudi”

Pred dvema dnevoma se je v Ljubljani zbrala ženska članska reprezentanca Slovenije pod vodstvom selektorja Dragana Adžića. Slovenke se bodo v sklopu pokala EHF EURO v tem tednu dvakrat merile proti aktualnim evropskim prvakinjam iz Norveške.


Slovenke so se zbrale v Ljubljani, kjer se vneto pripravljajo na dve tekmi proti Norveški v tem tednu. V pokalu EHF EURO nastopajo ekipe, ki bodo prihodnje leto gostile evropsko prvenstvo ter branilka naslova, Norveška. Poleg Slovenije in Norveške bosta tako v pokalu EHF EURO nastopili še Severna Makedonija in Črna gora.

Skandinavke so ena najboljših reprezentanc na svetu. Lanskoletnem naslovu evropskega prvaka so minulo poletje dodale bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Tokiu. Prva tekma bo v mestu Bekkestua, ki leži v neposredni bližini norveške prestolnice Osla, na sporedu ta četrtek ob 18.55, povratna pa tri dni kasneje ob 17.30 v ljubljanskih Stožicah.

Ob začetku priprav pa so misli že nekako usmerjene proti decembrskem SP v Španiji, ko bodo Slovenke po uspešni kvalifikaciji proti Islandiji zastopale slovenske barve.

Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
“Veselim se dvobojev z najboljšo reprezentanco na svetu v zadnjih 15 letih. Igralke, proti katerim bomo igrali na prvi tekmi, so v tem obdobju osvojile 48 zlatih medalj na največjih tekmovanjih in 10 v Ligi prvakinj. Nasproti nam bo torej stalo najboljše, kar lahko rokomet ponudi. To je privilegij, ki ga moramo izkoristiti, da dobimo kar se da veliko informacij o tem, na kakšni ravni je naša trenutna igra in kaj moramo še izboljšati. Svojo igro lahko gradiš le proti boljšim, zato bosta ti dve tekmi ko naročeni.”

Komentarji