Maribor okrepil MVP evropskega prvenstva!

V soboto se je na tekmi Maribora proti Trima predstavil nov obraz v vrstah vijoličastih. Klub iz štajerske prestolnice je okrepil 18-letni Mitja Janc, ki se je zaradi manjše minutaže v Celju pridružil ekipi Luke Žvižeja.


Podobno kot starejši brat Blaž, se je mlajši Mitja v času srednje šole odpravil v Celje. Sicer otrok Sevnice se je v sezoni 2018/2019 odpravil v Celje, kjer je že igral za mladinsko ekipo. V lanski sezoni je že nastopal tudi za člansko ekipo, a se je zaradi večje ponujene minutaže s strani Maribora odločil, da se odpravi v štajersko prestolnico. Tam ga vodi trener Luka Žvižej, ki je Janca vodil tudi preteklo sezono, ko je še opravljal vlogo trenerja mladinske ekipe RK Celje Pivovarna Laškp.

Janc se v Maribor seli iz Celja, v štajerski prestolnici pa bo ostal vsaj do konca te sezone. 18-letnik je izredno nadarjeni organizator igre, ki je nase zelo opozoril tudi na zadnjem evropskem prvenstvu za rokometaše do 19 let. Na omenjenem turnirju je Slovenija osvojila četrto mesto, Janc, pa je bil prvi strelec prvenstva in na koncu izbran za najkoristnejšega igralca (MVP).

V ligi NLB je v dresu Celja debitiral v prejšnji sezoni, ki jo je končal s sedmimi goli. V zadnjem tekmovalnem letu je odlično igral za mladinsko ekipo Celja in na 8 tekmah dosegel 49 golov. V mladinski ekipi Celja, ki je osvojila naslov državnih prvakov, je sodeloval z našim trenerjem Luko Žvižejem.

Mitja Janc: “Pred parimi dnevi sem prišel v Maribor. Nismo še dolgo skupaj, vidi se, da še nismo povsem uigrani, ampak sem zelo vesel, da sem del te ekipe. Na tekmi s Trimom sem bil sam morda mišljen kot presenečenje za igralce Trima, kar pa žal ni uspelo, se bomo pa zdaj hitro osredotočili na Velenje in tam skušali priti do zmage. Za selitev v Maribor sem se odločil, ker v Celju, kjer je bilo vse super, ni bilo prave minutaže. Zato smo se odločili za Maribor, kjer bom zagotovo več igral.”

 

Foto: Dajnko Photography

Komentarji