Kielce mislijo resno: Po Skubetu tudi obetavni Hrvat

Pred tedni je v javnost odjeknila novica, da se bo slovenski rokometni virtuoz Staš Skube v naslednji sezoni preselil k poljskemu prvaku Lomza Vive Kielce. Po poročanju portala Handball World pa bi naj Kielce poskrbele tudi za prihod 23-letnega Hrvata Halila Jagnjanaca.


Kielce so za naseldnjo sezono že potrdile dva obetavna prihoda. Klubu se pridružujeta slovenski reprezentant Staš Skube in Francoz Nedim Remili, ki bosta velika dodana vrednost v ekipi Talanta Dujshebaeva. Po dveh odmevnih okrepitvah pa bi se naj v naslednji sezoni klubu pridružil tudi obetavni hrvaški reprezentant Halil Jagnjanac.

Hrvat naj bi novico potrdil v intervjuju za hrvaški časopis 24Sata, predsednik Kielc Bertus Servaas pa je na svojem Twitter profilu tvitnil, da se pogaja s številnimi igralci o sodelovanju v prihodnosti.

Eden izmed teh je zagotovo 23-letni Halil Jagnjanac, ki je bil s poljskim klubom povezan že nekaj mesecev. Mladi Hrvat je v pogovoru za 24Sata namreč potrdil, da je podpisal pogodbo s Kielcami in da je le še vprašanje časa, kdaj bo klub objavil novico.

Kljub njegovi mladosti je Hrvat že igral v treh klubih v treh različnih državah. Svojo kariero je začel pri hrvaški MRK Kozali, nato pa se je leta 2016 pridružil francoskemu PSG-ju. V letih 2017 in 2018 je igral za makedonski Metalurg, nato pa se je vrnil na Hrvaško, kjer je okrepil aktualne državne podprvake iz Našic, RK Nexe.

Jagnjanac je tudi del hrvaške reprezentance, za katero je na 12 tekmah dosegel 31 golov.

FOTO: Lomza Vive Kielce

Komentarji