IHF z novim logotipom

Mednarodna rokometna zveza (IHF) z namenom proslavitve začetka ustanovnega mednarodnega rokometnega tedna s ponosom razkriva osvežen in posodobljen logotip. Da bi ostal pomemben na svetovnem trgu športa in privabil sodobno občinstvo, je bil prejšnji logotip IHF posodobljen z elegantnim, minimalističnim videzom, ki je primeren za digitalno dobo.


Tako kot sam IHF je tudi v samem jedru logotip rokometa. Zasenčena žoga zaživi s svojimi belimi črtami, ki  priznavajo vlogo IHF kot svojega globalnega vodstvenega telesa.

Dinamične, ukrivljene črte preko kroglice pomenijo gibanje športa kot dinamičnega športa samega po sebi in z odgovornostjo IHF, da se ta šport nenehno premika naprej in ga širi po vsem svetu.

Črke “IHF” so se dvignile iz prejšnjega logotipa, s povečanimi črkami v navpični obliki, nameščenimi nad rokometom / globusom. Dokončni elementi oblikovanja so barve. Medtem ko se napisi IHF nadaljujejo v tradicionalnem kontrastu modre in bele barve, osveženi s sodobno paleto, so žoga, globus in gibanje zlati, kar pomeni zgodovinski prestiž in bogate tradicije IHF.

Barvne prilagoditve omogočajo IHF-ju večjo prilagodljivost s svojo identiteto v prihodnosti in bodo pomagale izkoristiti sodobnejše oblikovalske potrebe in zahteve.

Poleg novega, osveženega logotipa, ki se bo postopoma izvajal povsod v naslednjih nekaj tednih, bo IHF pozneje v letošnjem letu predstavil razširjen paket blagovnih znamk in identiteto, ki bo zajemala vse dogodke, dejavnosti in vire IHF.

Komentarji