Aleks Vlah k slovenskemu prvaku?

Po prestopni sagi Domna Makuca v Barcelono se pri slovenskih prvakih v Celju spopadajo z zapolnitvijo vrzeli, ki jo je za sabo pustil 20-letni Makuc. Na položaju srednjega zunanjega sta tako ostala Patrik Leban in univerzalec, kapetan Celja David Razgor. Velika možnost pa je tudi, da bi celjski dres oblekel trenutni igralec Zagreba Aleks Vlah.


Celjani so v stik stopili z dvema mladima igralcema in sicer Radojico Čepićem (letnik 2002, srednji zunanji) in Arsenijem Dragaševićem (letnik 2002, levi zunanji). Oba veljata za talentirana mlada rokometaša, njun prihod v Celje pa naj bi bil že praktično dogovorjen. Kljub prihodu mladih talentov pa bodo Celjani na položaju srednjega zunanjega potrebovali kakovostnega in bolj izkušenega igralca.

Veliko je govora o prestopu Aleksa Vlaha v prestolnico slovenskega rokometa, a tudi sam pravi, da še ni nič uradno. V celjskem klubu zatrjujejo, da še niso vrgli puške v koruzo v primeru Vlaha in čakajo na odločitev Zagreba. V veliko medijih se je pojavljala polemika o igralski prihodnosti Vlaha pri Zagrebu sam pa je dejal: “Ne, še vedno sem član Zagreba. Če pride ustrezna ponudba, lahko grem.”

Stvari pa se zapletejo pri odškodnini, ki pa bi lahko bila ob primeru odhoda Vlaha iz Zagreba visoka. Celjani zatrjujejo, da nimajo namena pripeljati novega igralca, a da bodo videli, kaj se bo dogajalo v naslednjih mesecih. Trdno pa tudi zatrjujejo, da dogovorjenega proračuna ne bodo presegli.

Kakšna bo usoda mladega Primorca bo torej znano kmalu, sam pa je tudi mnenja, da bi bil že skrajni čas, da počasi izve kje bo igral v naslednji sezoni.

Komentarji