Rusija in Poljska dobili “wild card” za SP 2021 v Egiptu

Na priporočilo Izvršnega odbora IHF, je svetovna rokometna zveza določila reprezentanci, ki jima bo pripadel tako imenovani “wild card”. Prejeli ga bosta reprezentanci Rusije in Poljske, ki bosta tako del svetovnega prvenstva 2021 v Egiptu.


IHF je prejel veliko prošenj od različnih rokometnih zvez, ki so zaprosile za “wild card”. Ob odločitvi komu bodo podarili vstopnico za SP, so na IHF upoštevali ekonomske razmere, ki jih za sabo pušča COVID-19. Upoštevali so tudi kakšen učinek bi lahko imel “wild card” na razvoj rokometa.

Po analiziranju situacije in upoštevanju slabih in dobrih stvari razčičnih rokometnih zvez po svetu, se je svet IHF-a odločil, da vstopnici za SP 2021 podeli reprezentanci Poljske in Rusije.

2021 IHF Svetovno prvenstvo za moške

32 reprezentanc se bo od 13. do 31 januarja borilo za odličja na 27. moškem svetovnem prvenstvu v Egiptu. Ob podelitvi dveh vstopnic na SP se je na tekmovanje kvalificiralo 30 ekip, med njimi je tudi Slovenija:

Gostitelji prvenstva: EGIPT
Aktualni svetovni prvaki: DANSKA
Afrika: ALŽIRIJA, ANGOLA, CAPE VERDE, DR KONGO, MAROKO, TUNIZIJA
Azija: BAHRAIN, JAPONSKA, KATAR, REPUBLIKA KOREJA
Evropa: AVSTRIJA, BELORUSIJA, HRVAŠKA, CEŠKA REPUBLIKA, FRANCIJA, NEMČIJA, MADŽARSKA, ISLANDIJA, NORVEŠKA, PORTUGALSKA, ŠPANIJA, SLOVENIJA, ŠVEDSKA
Južna in osrednja Amerika: ARGENTINA, BRAZILIJA, URAGVAJ
Wild card: POLJSKA, RUSIJA

Še dve reprezentanci, ki bosta sodelovali na SP bosta znani po kvalifikacijah v severni Ameriki.

Komentarji