Imamo nove-stare pokalne prvake

Sklepno dejanja Pokala Slovenija za sezono 2021/2022 je pripadlo ekipama RK Gorenje Velenje in RD Urbanscape Loka. Na prvi polfinalni tekmi so bili rokometaši Loke premagali Dobovo in se tako razveselili prve uvrstitve v finale pokala. Na drugi strani pa so Velenjčani na večnem derbiju premagali Celjane in se jim tako oddolžili za poraz pred tednom dni v državnem prvenstvu.


Velenjčani so hitro na tekmi povedli z 2:0, a so se rokometaši Loke ekspresno vrnili in izenačili na 2:2. Po nekaj izenačenih minutah so velenjske ose v 10. minute povedle z 5:3. A Ločani so se znova izjemno hitro vrnili in rezultat v 13. minuti izenačili na 7:7. In taka zgodbe se je do konca prvega polčasa ponovila še dvakrat. Prvič pri rezultatu 11:9 za igralce Velenje ter nato še čisto ob koncu prvega polčasa, ko so si priigrali prednost dveh golov in tako na odmor odšli s prednostjo. Rezultat po prvih 30. minutah je bil 14:12. To je pomenilo, da nas v drugem polčasu čaka še izjemno napeta tekma, saj ni bilo še nič odločeno.

Drugi polčas pa so bolje odprli rokometaši Loke in rezultat najprej izenačili na 14:14 v 35. minuti pa prvič na tekmi tudi povedli z rezultatom 16:17. Sledil pa je nov nalet velenjske zasedbe, ki je po delnem rezultatu 5:1, prvič na tekmi povedla s tremi goli prednosti (21:18). Velenjčani so nato nadaljevali bolje. Izkoristili so vse tehnične napake in zgrešene priložnosti Ločanov in tako v 45. minuti povedli z 25:20. A igralci Loke so z delnimi izidom 1:4 vrnili udarec in se v 49. minuti približali le še na dva zadetka (26:24). Z minuto odmora je moral odreagirat trener Velenja, Zoran Jovičić. V nadaljevanju tekme smo spremljali igro gol za gol. Gorenjci so lovili priključek, a se Velenjčani niso dali in niso dopustili, da bi se igralci Loke približali na manj kot dva gol zaostanka. Vsega je bilo konec na začetku 59. minute, ko je ob 33:30  v prdi velenjske zasedbe, igralec Loke, Matic Pipp s šestih metrov zgrešil 100% priložnost. Tako je bilo jasno, da bo pokalna lovorika romala v roke Velenjčanov. To je bil obliž na rane pa izpadu iz Evrope v četrtfinalu lige Evropa in osvojenem tretjem mestu v državnem prvenstvu, a daleč od tega, da bi bila za Velenjčane to slaba sezona. Končni rezultat je bil 34:31.

Pri Velenjčanih sta bila strelsko najbolj razpoložena Branko Predović in Peter Šiško s po 6 goli, pri Ločanih je bil s 7 zadetki najnatančnejši Darko Cingesar.

Nagrado za najboljšega strelca tega zaključnega turnirja je postal Grega Jamnik s 16 doseženimi zadetki, najboljši vratar je postal vratar Dobove, Alen Husejnović in najboljši igralec (MVP) zaključnega turnirja je postal organizator igre Velenja, Domen Tajnik.

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA  34:31 (14:12)
Predović in Šiško po 6; Cingesar 7, Jesenko M. in Pipp U. po 6

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji