Celjani osvojili tretje mesto

RK Celje Pivovarna Laško

Rokometaši RK Celje Pivovarna Laško so v tekmi za tretje mesto premagali RK Dobova z rezultatom 31:28. Priče smo bili napeti in tesni tekmi, kjer je Dobova ostala brez svojega najboljšega strelca na tekmi, Nika Rahtana, zaradi rdečega kartona. To je nekoliko zamajalo razmerje moči, a se rokometaši Dobove niso predali. Šele v zadnjih treh minutah so Celjani zadela za osvojitev končnega tretjega mesta. 


Varovanci Alema Toskića so odprli tekmo z zadetkom Poteka in vodili vse do 10. minute, ko je najprej izenačil Šukić, Dobovi pa vodstvo prinesel Nik Rantah. Celjani so ponovno obrnili rezultat v svoj prid in z goloma Čepića in Mlakarja povedli za dva gola prednosti. Sledilo je napetih petnajst minut, ko sta Klemen Mlakar z enim in Nik Rantah z dvema goloma Dobovi ponovno prinesla vodstvo. Zgodila se je 25. minuta, ko si je rdeči karton zaslužil prav Rantah. Vseeno jim je uspelo zadržati prednost do polčasa.

V drugem polčasu so vodili le tri minute, ko je Kodrin prinesel prvo vodstvo Celjanom v drugem polčasu. Po golih Kodrina in Cokana so Celjani pobegnili na tri gole prednosti, česar Dobovi ni uspelo preseči. Večkrat so izenačili rezultat in bili s trdno igro zelo blizu. Ko so v 53. minuti Celjani ponovno povedli s tremi zadetki, je sledila minuta odmora. Ignjat Nešič je zadel trikrat zapored in v 57. minuti je bil rezultat izjemno blizu, saj so Celjani vodili le za en zadetek. Minuto kasneje sta zadela Tilen Kodrin in Tim Cokan, Celje pa je osvojilo končno tretje mesto.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Dobova – 31:28 (14:15)

Komentarji