Infarktna končnica pripadla rokometašem Loke

RD Riko Ribnica je v 5. krogu Lige NLB pred domačimi navijači gostila RD Urbanscape Loka. Ribnica v letošnji sezoni še ne pozna poraza, Loka je na štirih tekmah zabeležila zgolj enega. Obe ekipi sta želeli nadaljevati dober niz rezultatov iz začetka sezone. Tako smo lahko pričakovali trdo, napeto in izjemno izenačeno tekmo.


In prav tako se je tekma tudi začela. Domači so sicer povedli z 2:0, a so Ločani rezultat hitro izenačili na 2:2. Nato smo bili dobrih 10. minut priča igri gol za gol. V 17. minuti pa so Ribničani znova povedli z dvema zadetkoma prednosti (9:7). Še v isti minuti pa so gostje rezultat ponovno izenačili (9:9). Nekaj minut kasneje se je zgodba ponovila. Domačini so povedli z dvema goloma prednosti, a so gostje iz Škofje Loke rezultat hitro znova izenačili (12:12). V 26. minuti pa je bila stvar nekoliko drugačna. Tokrat so po golu vratarja Loke, Luke Stanojlovića prvič na tekmi z dvema zadetkoma prednosti povedli gostje (13:15). Domačim pa rezultata ni uspelo izenačiti. Gorenjci so po zadetku Urbana Pippa v zadnji sekundi prvega dela igre na odmor odšli s tremi zadetki prednosti (14:17).

Po izenačenem začetku drugega polčasa so v 37. minuti po zadetku Uroša Milićevića domači rezultat izenačili na 18:18. Hitro je moral z minuto odmora odreagirat trener Loke Jure Šterbucl. Le dve minuti kasneje je moral po dveh zadetkih Aljaža Jesenka z minuto odmora reagirati tudi domači trener Robert Beguš. Po naletu v obraz so gostje v 43. minuti ostala brez Matica Pippa, ki je prejel direktni rdeči karton. Nekaj trenutkov za tem so Ribničani rezultat izenačili na 20:20. Ločani so imeli nadzor nad potekom srečanja, saj so večji del drugega polčasa vodili. Prednost je bila sicer minimalna med enim in dvema zadetkoma. V 53. minuti pa so znova povedli za tri gole (23:26). Tako je moral domači strateg Robert Beguš ponovno seči po minuti odmora. Njegovim varovancem je to pomagalo in tako so v 56. minuti rezultat izenačiti (26:26). V zaključku pa smo spremljali napet boj. Na koncu so se zmage in novih dveh točk veselili rokometaši Loke. Končni rezultat je bil 27:28.

Pri domačih je bil s 6 goli najučinkovitejši Uroš Miličević, za gostje je bil strelsko najbolj razpoložen Urban Pipp, ki je dosegel 9 zadetkov.

RIKO RIBNICA : URBANSCAPE LOKA  27:28 (14:17)
Milićević 6, Žagar, Nosan B., in Bogdanović po 4; Pipp U. 9, Jesenko A. 7

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RD Riko Ribnica

Komentarji