Infarktna končnica v Areni Bonifika

Arena Bonifika je ob 19. uri gostila tekmo Lige NLB med RD Koper in RK SVIŠ Ivančna Gorica. Priča smo bili neverjetni končnici, saj je ekipa iz Ivančne Gorice v zadnji sekundi dosegla zadetek za 31:31 in si priigrala remi.


Tekmo so bolje odprli rokometaši Kopra, ki so povedli z rezultatom 4:1. V 11. minuti je gostom uspelo rezultat poravnati na 5:5. Rokometaši Ivančne so v nadaljevanju tekme v roku dveh minut bili dvakrat kaznovani z izključitvijo po dve minuti. Koper je to s pridom izkoristil in pobegnil na štiri zadetke prednosti. Nato je v glavno vlogo stopil Jaka Glavan, ki je v roku dveh minut nanizal tri obrambe in SVIŠ-u priboril, da se je v 21. minuti približal na samo gol zaostanka (10:9). Do polčasa se nobeni izmed ekip ni uspelo odlepiti. Rezultat polčasa se je ustavil pri 16:15 za Koper.

Rokometaši Ivančne so drugi polčas odlično otvorili in povedli z rezultatom 18:16. Na sredini drugega polčasa je Koprčanom vendarle uspelo priti v vodstvo z rezultatom 22:21. Vse je kazalo, da bodo rokometaši Kopra tekmo mirno pripeljali do konca. V 56. minuti je pri SVIŠ-u rdeči karton prejel Marko Marojevič in možnosti za zmago ali remi so bile skoraj ničelne. V 59. minuti so Koprčani vodili že z 31:27, vendar zgodil se je pravi čudež. Rokometaši Ivančne so v dobri minuti dosegli kar štiri zadetke in si priborili več kot zaslužen remi.

Pri Kopru je blestel Adam Bratkovič, ki je dosegel 8 zadetkov, v dresu Ivančne Gorice pa Klemen Sašek7 zadetki. Vratar Kopra Aleš Štavar je zabeležil 9 obramb.

FOTO: RD Koper

Komentarji