Ormožani na domačih tleh premagali Mariborčane

ormoz_maribor_2022

Ob 19.uri sta se v prvem krogu nove sezone v Ormožu pomerila RK Jeruzalem Ormož in RK Maribor Branik. Domačini so se veselili zmage z rezultatom 29-23.


Dvoboj med Ormožani in Mariborčani je z zadetkom otvoril Filip Jerenec. Temu sta sledila dva zadetka domačinov, ki so v naslednjih minutah uspešno držali prednost pred Mariborom. Rokometaši Ormoža se niso uspeli oddaljiti na več kot tri zadetke prednosti. V 21. minuti je pri rezultatu 10-7 igralec gostov Anže Blagotinšek zaradi udarca v obraz prejel rdeči karton in predčasno zaključil z obračunom. Podoben scenarij se je le dve minuti kasneje zgodil na drugi strani, sledil pa je enak epilog – Rok Žuran je zaradi udarca v obraz prejel rdeči karton. Konec polčasa je pripadel Ormožanom, ki so si pred odhodom na počitek priigrali prednost šestih zadetkov (15-9).

Prevlada domačinov se je v drugem polčasu nadaljevala, do 35. minute so prišli do prednosti 18-11 in gostujočega trenerja prisilili v minuto odmora. Mariborčani so se v nadaljevanju pobrali ter se do 43. minute približali na štiri gole zaostanka (20-16). V naslednjih minutah so domačini ponovno vzeli vajeti igre v svoje roke ter do 53. minute prišli do neulovljive prednosti osmih zadetkov (25-17). Domačini so tekmo mirno pripeljali do konca ter slavili z izidom 29-23.

Pri domačinih se je pod 9 zadetkov podpisal Nik Čirović, pri Mariborčanih pa jih je 7 dosegel Filip Jerenec.

FOTO: RK Jeruzalem Ormož

Komentarji