Infarktna končnica, Vid Kavtičnik z Montpellierjem v finalu EHF Lige Prvakov

Po velikem presenečenju v prvem polfinalu in zmagi Nantesa nad PSG-jem smo ob 18. uri v Lanxess Areni spremljali drugo polfinalno tekmo med lanskoletnim zmagovalcem Vardarjem in francoskim Montpellierjem. Za slednjega igra tudi kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik. Po dramatični končnici so se zmage veselili igralci francoskega Montpellierja in tako poskrbeli za drugo presenečenje v polfinalnem delu turnirja.


V prvem polčasu smo lahko spremljali čvrsto obrambo v obeh ekipah. V prvih petih minutah smo videli samo en gol, ki ga je zadel rokometaš francoskega Montpellierja Porte. Francoski rokometaši so v 8. minuti prišli do prvega vodstva z dvema goloma (3 : 1), ki so ga zadrževali vse do 12. minute, ko je za makedonsko ekipo zadel Luka Cindrić in rezultat izenačil na 4 : 4. V 14. minuti so rokometaši Vardarja z golom Moraesa prišli do prvega vodstva na tekmi (7 : 6). Francoski rokometaši so z delnim rezultatom 3 : 0 prišli do vodstva dveh golov, zato je bil trener Vardarja Raul Gonzales prisiljen vzeti svojo prvo minuto odmora na tekmi. V naslednjih minutah smo lahko spremljali igro gol za gol, vendar so rokometaši Montpellierja zadrževali prednost. V 26. minuti je Montpellier prejel dve dvominutni izključitvi, kar pa Makedonci niso znali izkoristiti in francoski rokometaši so ostali v vodstvu dveh golov (13 : 11). Ob nekaj napakah Vardarja so Francozi na odmor odšli z največjo prednostjo v prvem polčasu (14 : 11).

Drugi polčas sta obe ekipi začele veliko bolj ofenzivno. S hitro igro je Vardar v 34. minuti prišel do gola zaostanka (16 : 15), vendar je hitro sledil odgovor Francozov, ki so v 40. minuti prišli do vodstva s 20 : 17. V naslednjih petih minutah smo lahko spremljali strelski post obeh ekip. V 45. minuti je zadel Maqueda, ki je znižal prednost Francozov na en zadetek (20 : 19). V ekipi Vardarja je nerazpoloženega Šterbika zamenjal vratar Milič, ki je z izjemnimi obrambami dvignil svoje soigralce. Vardar je v 50. minuti zapravil priložnost za izenačenje in Francozi so znova povedli z dvema goloma prednosti (22 : 20). V naslednjih minutah smo spremljali hitro igro obeh ekip. Vse bližje smo bili že drugemu presenečenju na finalnem turnirju Lige Prvakov, vendar se rokometaši Vardarja niso predali in lovili tekmeca. v 57. minuti je bil izključen igralec Montpellierja Porte in Makedonci so še ohranjali upe za uvrstitev v finale. Rokometaši Vardarja so z golom kapetana Stoilova uspeli izenačiti, vendar so Francozi uspeli zadeti (28 : 27). Makedonci so 19 sekund pred koncem napadali podaljšek, a zgrešili. Montpellier se je tako z zmago z 28 : 27 veselil finala, ki bo na sporedu jutri (v nedeljo) ob 18. uri.

EHF LIGA PRVAKOV, POFLINALE:

HC Vardar : Montpellier HB  27 : 28 (11 : 14)

HC VARDAR: Canellas1, Cindrić 6, Milić, Ferreira 2, Maqueda 4, Karačić, Abutović, Šterbik, Kristopans 1, Čupić 5, Dibirov 1, Shishkarev, Borozan 6, Vojvodič, Stoilov 1, Marsenić

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 4/4

MONTPELLIER HB: : Porte 8, Gerard, Portner, Richardson 6, Kavtičnik, Bonnenfond, Faustin, Fabregas 3, Guigou 7, Bingo, Soussi, Simonet 1, Villeminot, Causse, Truchanovicius, Mamdouh

Izključitve: 6 min

7-metrovke: 3/4

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: EHF

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja