Senzacija v Kölnu, Nantes v velikem finalu!

V prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja EHF Lige Prvakov smo lahko spremljali francoski obračun med ekipama Nantesa in bogatega PSG-ja. V izjemnem vzdušju, ki so ga pričarali navijači v Lanxess Areni, smo lahko spremljali pravi francoski derbi, ki ga je nepričakovano a zasluženo dobil Nantes.


V tekmo sta obe ekipi krenili odločno, vendar je bilo prvih 10 minut srečanja povsem izenačenih. Rokometaši PSG-ja so sicer na začetku povedli z rezultatom 3 : 1, a je kmalu sledil nalet Nantesa, ki je z delnim rezultatom 3 : 0 prišel do prvega vodstva na tekmi v 9. minuti (5 : 4). V 14. minuti je prednost Nantesa znašala tri gole (9 : 6) in trener PSG-ja Zvonimir Serdarušić je bil prisiljen vzeti prvo minuto odmora na tekmi. Nantes je v 21. minuti z golom Claira prišel do najvišje prednosti v prvem polčasu (13 : 8).  Parižani so se s tremi zaporednimi goli Remilija približali na tri zadetke zaostanka in na odmor odšli z rezultatom 17 : 14.

Parižani so drugi polčas skušali pričeti bolj ofenzivno, a so z veliko napakami dovolili nasprotniku, da je v 34. minuti prišel do najvišje prednosti na tekmi 20 : 14. Rokometaši PSG-ja so se s tremi zaporednimi zadetki uspeli približati na tri gole zaostanka (20 : 17). V 40. minuti je s sedmih metrov za prednost petih golov Nantesa zadel Kiril Lazarov in vse bolj je dišalo po veliki senzaciji v Kölnu. Aktualni evropski podprvaki so se v 46. minuti z golom Hansena znova približali na dva gola zaostanka, a je ne drugi strani sledil hiter odgovor Nantesa, ki je znova povedel za 4 (25 : 21).

Naslednjih nekaj minut smo lahko spremljali igro gol za gol, rokometaši iz Nantesa so zadrževali svojo prednost. V 52. minuti je Zvonimir Serdarušić vzel svojo drugo minuto odmora, ko je prednost Nantesa znašala 5 golov. Zadnjih pet minut srečanja je prednost Nantesa znašala samo še 2 gola in trener Anty Thierry je vzel minuto odmora. Parižani so se uspeli približati na gol zaostanka (29 : 28) imeli so priložnost za izenačenje, a je strel Hansena zaustavil vratar Dumouli, slednji je z dvema zaporednima obrambama odločil tekmo in ekipa Nantesa se je lahko veselila zmage in uvrstitve v veliki finale.

EHF LIGA PRVAKOV, POLFINALE

HBC Nantes : Paris Saint-Germain Handball 32 : 28 (17 : 14)

HBC NANTES: Tournat 8, Balaguer 4, Nyokas 3, Lagarde 3, Klein 3, Claire 2, Lazarov 8, Gurbindo 1, Pechmalbec, Siffert, Matulić, Hansen, Guillo, Emonet, Feliho, Dumoulin

Izključitve: 10 min

7-metrovke: 7/8

PSG: Remili 6, Karabatić N 4, Hansen 5, Abalo 4, Sagosen 3, Nielsen 2, Kounkoud 2, Gensheimer 1, Karabatić L 1, Narcisse, Kempf, Omeyer, Coralles, Molgaard, Stepančić, Keita

Izključitve: 8 min

7-metrovke: 1/2

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: HBC Nantes

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja