INTERVJU Jan Pucelj: “Pri nas ni prostaškega navijanja”

Ribniška navijaška skupina se je odločila, da bo, poleg aktivnosti na tribuni, aktivna tudi izven dvorane – pohvale vredno. Pripravili so serijo intervjujev, ki so jo začeli z ribniškim trenerjem Damjanom Škaperjem, nadaljujejo pa s kapetanom Janom Pucljem. Intervju v celoti objavljamo spodaj.


Jan je 29-letni krilni igralec, ki je tekmovalno rokometno pot je začel v sezoni 2004/2005 kot član mlajših dečkov RD Ribnica. Član domačega klubu je tako že od prvih treningov, z izjemo sezone 2017/2018, ko je igral za ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Letos pa je dobil še pomembnejšo vlogo v ribniškem klubu, saj je prevzel vlogo kapetana. V nadaljevanju si boste lahko prebrali o njegovih občutkih glede vloge kapetana, ciljih ekipe v nadaljevanju sezone ter o pogledu na našo navijaško skupino.

RD Riko Ribnica je tvoje matično društvo, kjer si začel svojo profesionalno pot. Kaj te je najbolj pritegnilo, da si se odločil za igranje rokometa?

Za rokomet se odločil pod »prisilo«. Želel sem namreč trenirati košarko ali nogomet, vendar tega v Ribnici ni bilo na voljo. Tako sem se odločil za rokomet, katerega je trenirala večina mojih prijateljev. RD Riko Ribnica je moje matično društvo, kjer sem začel svojo kariero. Eno leto sem sicer  igral v Škofljici, a je bila moja želja vrniti se v Ribnico, kjer upam, da bom ostal do konca kariere.

Letos si postal kapetan. Kako se počutiš v novi vlogi in katere nove preizkušnje je ta vloga prinesla s seboj?

V novi vlogi se počutim v redu. Že dalj časa sem upal, da bom postal kapetan in moja želja se je le uresničila. Kot kapetan moram bodriti soigralce na tekmah in v slačilnici, še posebej, če nismo bili dovolj uspešni. Menim, da mi to uspeva, k temu zagotovo pripomore tudi to, da spadam med starejše igralce.

Kakšne cilje ima ekipa v nadaljevanju?

Prvi cilj je uvrstitev med najboljših 6, nato pa poseči bo čim boljših rezultatih. Vem, da je ekipa sposobna doseči izvrsten končni rezultat in verjamem, da nam bo uspelo.

V čem je ekipa RD Riko Ribnica drugačna od ostalih ekip?

Med seboj smo zelo povezani. K temu zagotovo pripomore tudi to, da imamo veliko domačih igralcev, igralci od drugod pa so se v ekipo odlično vklopili.

Kje vidiš RD Riko Ribnica in ribniški rokomet v prihodnje?

Menim, da bo Ribnica ohranjala dosedanji nivo igranja in dela z mladino ter da bo oblikovala ekipo, ki bo sestavljena iz samih domačih igralcev in bo posegala po najboljših mestih.

V čem se Navijaška skupina Ribn’čan razlikuje od drugih navijaških skupin?

Ena izmed večjih težav slovenskega rokometa so sodniške odločitve. Pri naši skupini mi je všeč, da ne odreagira z žaljivkami (kot na primer ostale navijaške skupine), temveč izvaja pritisk na sodnika z drugačnim pristopom. Zame je to ena izmed večjih prednosti navijaške skupine.

Kaj želiš od navijačev na tribunah?

Da nadaljujejo z navijanjem kot do sedaj, saj nam je podpora zelo pomembna. Zaradi vas se tudi mi na igrišču bolj potrudimo.

Nam lahko poveš, če vas (ekipo kot celoto) oziroma tebe pri dosedanjem navijanju kaj moti in kakšen nasvet bi nam dal za boljše navijanje?

Pri navijanju me ne moti nič, pohvalil bi, da ni prostaškega navijanja.

Za konec bi te prosili, še za kake spodbudne besede za naše navijače.

Naj se čim več ljudi priključi k navijaški skupini, saj bo vzdušje v dvorani še boljše, če bo pri navijanju sodelovala vsaj polovica dvorane.

VIR: NAVIJAŠKA SKUPINA RIBN’ČAN

Komentarji