INTERVJU – Kakšna je razlika med srbskim in slovenskim rokometom?

Nemanja Živković v Slovenj Gradec prihaja iz srbskega belo-črnega dresa. Kako gleda na novo ekipo, kakšen je njihov cilj in kakšne so razlike?


Nemanja, nova sezona, nov klub in nova ekipa. Kakšna so pričakovanja pred začetkom te sezone?
Ekipa je zelo mlada in dobra, okrepili smo se s kar nekaj igralci poleg mene zelo lepo mi bo igrati v takšni ekipi kot je Slovenj Gradec.

Po igranju v Beograjskem Partizanu in Železničarju iz Niša, s katerim ste nastopali tudi v Seha Ligi, lahko rečemo, da imate kar nekaj izkušenj z igranjem proti velikanom kot so Vezsprem, Vardar, Zagreb … Konec koncev ste zadnja leta tudi v kadru srbske izbrane vrste. Kako se za vas slovenski rokomet razlikuje od srbskega?
Razlikuje se seveda predvsem po tem, da je hitrejši in modernejši. Tudi igralci so tukaj bolj »šolani« kar se tiče rokometnega znanja, saj so bolje prišli skozi mlajše selekcije kot mi. Takšne stvari se vidijo predvsem v slovenski reprezentanci, namreč skoraj vsi igralci so igrali v slovenskih klubih, danes pa se izkazujejo po Evropi in širše.

Vidite letos Slovenj Gradec na stopničkah, ki vodijo v boj za prvaka?
Zdaj trenutno vam še ne morem povedati ali bomo med najboljšimi, seveda pa je ambicija mene in pa tudi ekipe, da se borimo za zgornji del lestvice in da naslednje leto zaigramo v Evropi.

Navijači so vas ob novici, da prihajaš v mesto miru, zelo toplo sprejeli. Imate morda kakšno sporočilo zanje?
Sam prihajam iz Partizana, ki je velik klub v moji državi in ima veliko tradicijo navijanja, tako da sigurno rad igram pred polnimi tribunami. Po videnem pa ima Slovenj Gradec fenomenalno publiko, tako da jih že zdaj vabim, da se nam pridružijo v čim večjem številu, ko bo to seveda možno ter da se bom maksimalno izkazal v igri.

Komentarji