INTERVJU Nebojša Bojić: Po 7 letih karateja se je odločil za rokomet

Nebojša Bojić je 23- letni vratar, ki je v Ribnico prišel iz BiH. Član RD Riko Ribnica je od sezone 2018/2019. Pred tem je že igral pri dveh slovenskih klubih, RD LL Grosist Slovan ter RK Slovenj Gradec 2011. Pred prihodom v slovenske klube je igral za RK Sloga Doboj. Ribniška navijaška skupina pa je z njim opravila še en zanimiv intervju.


Zakaj si se odločil za rokomet?

Preden sem se začel ukvarjati z rokometom, sem sedem let treniral karate. Sčasoma sem se naveličal in zaželel sem si ukvarjati se z ekipnim športom. V mojem mestu je bil rokomet eden bolj pomembnih športov, katerega je trenirala večina prijateljev. Tako sem se tudi sam odločil za rokometa.

V Ribnici si že drugo sezono, pred tem si igral v RD Slovan. Je bila selitev iz prejšnjega kluba težka? Kako si se navadil na treninge in igranje v ribniškem klubu?

Selitev ni bila težka. Zavedal sem se, da je Ribnica zelo ambiciozen klub, ki igra v samem vrhu slovenskega rokometa in sodeluje na evropskih rokometnih tekmah. Na treninge in igro sem se navadil brez večjih težav, pri tem so mi veliko pomagali soigralci.

Kakšne so tvoje želje in cilji za nadaljnje tekme?

Želim si napredovati, vsako tekmo ciljam na zmago.

V čem je ekipa RD Riko Ribnica drugačna od ostalih ekip?

Ekipa ima zelo dobro kemijo, smo dobri prijatelji in se med seboj veliko družimo.

Kje vidiš RD Riko Ribnica in ribniški rokomet v prihodnje?

Menim, da lahko Ribnica še bolj napreduje in se še bolj organizira.

V čem se Navijaška skupina Ribn’čan razlikuje od drugih navijaških skupin?

Navijači imajo dobro kemijo in ves čas navijajo za nas. Prisotni ste tudi na tekmah v gosteh in ste nam v veliko pomoč.

Nam lahko poveš, če te pri dosedanjem navijanju kaj moti in kakšen nasvet bi nam dal za boljše navijanje? Kaj želiš od navijačev na tribunah?

Pri navijanju me ne moti nič. Prisotnost navijačev je zelo pomembna, saj nam dajejo dodatno energijo, še posebej v težkih trenutkih.

Za konec bi te prosili, še za kake spodbudne besede za naše navijače.

Le tako naprej. Hvala za vse. Upam, da se bo število navijačev še povečalo.

FOTO: RD RIKO RIBNICA

Komentarji