INTERVJU: Štrumpfl se bo boril za mesto z dvema mlajšima igralcema

Uroš Štrumpfl je domač slovenjgraški igralec, ki ga vsi navijači poznajo kot borbenega in vztrajnega. Nekaj izkušenj ima tudi z igranjem v Mariboru, sedaj pa se vrača na domač parket.


Uroš, večina privržencev rokometa vas pozna kot vztrajnega in pridnega fanta, ki na treningih in tekmah pusti srce in dušo na igrišču. Povej, kako ste se vi pripravljali na novo sezono?
Najprej bi se zahvalil za lepe besede. S strani kondicijskega trenerja smo dobili plan dela, da smo lahko vzdrževali fizično in kondicijsko pripravljenost, tako da sem se držal predpisanih treningov.

Pred prihodom v Slovenj Gradec ste igrali za RK Maribor Branik. Se veselite povratka v domačo dvorano?
Vsekakor sem bil vesel prihoda, saj se tukaj odlično trenira prav tako pa mesto živi z rokometom in ni lepšega igrati pred polno dvorano ter navduševati naše navijače, ki nam stojijo ob strani ne samo v dobrem, ampak tudi takrat, ko ne gre vse po planih, in je to še dodatna motivacija, da jih zadovoljimo in se jim zahvalimo za vso podporo.

V letošnji sezoni si boste na desnem krilu mesto izmenjavali z Živkovićem in pa mladim Štalekarjem.
Veselim se sodelovanja z vsakim igralcem, saj se lahko od vsakega kaj novega naučim, prav tako pa zelo rad pomagam, če jim le lahko. Smo ekipa in si moramo med seboj pomagati, ker le tako lahko rastemo kot posamezniki ter kot celota.

Ali imate mogoče kakšnega vzornika ali idola, po katerem se zgledujete vsa ta leta?
Nekako sem že od samega začetka spremljal Luca Abaloja, ker sem bil navdušen nad njegovimi predstavami in kaj vse je sposoben narediti.

Foto: Aljaž Sešel
Avtor intervjuja: David Klemen

Komentarji