INTERVJU z navijačem: “Skratka, ni nam dolgčas”

V veliki večini je v športu govora o igralcih, trenerjih in ostalih akterjih na igrišču in ob njem. Vse prevečkrat pa se pozabi pisati o zvestih navijačih, ki svoj klub podpirajo v dobrem in v slabem. Navijaška skupina Ribn’čan je na novo ustanovljena, a zato nič kaj manj glasna in entuziastična. Njen ustanovitelj Pavli Fajfar, s katerim smo malce poklepetali, je razkril, kako je svojo ekipo “mučno” gledati od doma, povedal je tudi nekaj o nadaljevanju prvenstva in pa o tem, kako si krajša čas, ko ni na sporedu rokometa.


Ribnici ni bilo treba odigrati zadnje tekme brez gledalcev, saj je bilo gostovanje v Ormožu pred omenjenim odlokom. Pravijo, da je v Ormožu najtežje gostovanje. Tudi za vas navijače velja tako?

Ribnica je zadnjo tekmo odigrala v Ormožu. Tako smo jo lahko gledali v živo. Bilo nas je šest navijačev iz naše navijaške skupine. Vzdušje je bilo fantastično. Hardek je res nekaj posebnega. Zdaj, ko razmišljam za nazaj, kako »fanatično« smo navijali si rečem: Kot da bi vedel, da je zadnja tekma pred sprejetimi ukrepi.
Smo se pa pripravljali na zadnjo tekmo proti MRK Krka, ki pa je zaradi znanih okoliščin kasneje odpadla. Ker se je že na začetku vedelo, da bo tekma brez gledalcev, smo imeli vse pripravljeno, da tekmo prenašamo preko naše FB strani.

Kako bi se počutili, če bi bilo treba tekmo spremljati na daljavo?

Če bi jo spremljali na daljavo definitivno ni enako kot v dvorani. Občutki od doma so drugačni. Seveda poskušaš razumeti, da je to, da nisi v dvorani, dobro iz vidika preprečevanja širjenja virusa. Smo pa imeli primer, ko smo preko prenosa spremljali tekmo naše ekipe v Minsku. Ker navijači navijaške skupine Ribn´čan res srčno navijamo za našo ekipo, so občutki, ki nas obdajajo v takih trenutkih, zanimivi. Nekako bi rekel, da se poskušaš z mislimi postaviti v dvorano in nekako na daljavo igralcem pošiljaš pozitivne vibracije za vzpodbudo.

Glede na situacijo, ko ne vemo, ali se bo prvenstvo sploh nadaljevalo, me zanima, kako vi, navijači, gledate na prekinitev prvenstva?

Mi imamo rokomet radi. Posledica tega je tudi naše navijanje. Za prekinitev nam je žal, saj smo si ob tako pozitivnem začetku res želeli spremljati prvenstvo do konca. V končnici za prvaka bi tako gledali še vrsto zanimivih tekem. Prekinitev je bila nujna in pravilna odločitev. Tako smo jo tudi sprejeli in jo razumemo.

Bi vam kot navijaču Ribnice ustrezalo, da obveljajo trenutni rezultati in Ribnica zasede 2. mesto?

Seveda. Ne glede na to, kako se bo stvar odvila, sem mnenja, da si je RD Riko Ribnica zaslužila 2. mesto. Konec koncev imamo pred tretjo in četrto ekipo šest točk prednosti. Fantje so si to prigarali.

Kako si sedaj krajšate vikende, ko ni tekem?

Kar se tiče rokometa, si na pobudo starejšega sina ogledamo kakšen posnetek tekme. Ostali prosti čas pa z družino s pridom izkoriščamo za druženje. Največkrat je na sporedu šport (rokomet, košarka, nogomet, badminton…) ali pa sprehodi v naravo, ki je mimogrede v Ribnici in njeni okolici čudovita. Smo pa ves čas v kontaktu z navijači, s katerimi si delimo mnenja v skupini na messengerju. Skratka, ni nam dolgčas.

Komentarji